Sälj med frakt

Gör hela Sverige till din marknad. Aktivera frakt!

Sälj med frakt och säker betalning

En steg-för-steg-guide till hur du säljer med frakt och säker betalning. All kommunikation sker via chatten utan att du behöver dela e-post eller telefonnummer med köparen.

PackageCollage (1)
1. Aktivera frakt på din annons

Lägg in din annons precis som vanligt. När annonsen har godkänts och publicerats kan du aktivera frakt på Mina annonser genom att klicka på knappen Sälj med frakt. Där anger du vikt på det som ska skickas så att vi kan avgöra vad fraktkostnaden blir. Fraktkostnaden visas för alla som ser annonsen. Det är köparen som står för frakten.

NoEllipse
2. Du väljer köpare

När du och köparen är överens om frakt kan du starta betalningen. Du gör det i meddelanden på Blocket. Köparen kan också välja att skicka ett bud. Du väljer vilket konto du vill få betalt till. Rocker säkerställer att utbetalningen görs till ett konto som tillhör rätt person. Du fyller i din adress som returadress på Schenkers fraktsedel.

Elektronik
3. Köparen betalar

När du har startat betalningen får köparen ett meddelande med en länk till säker betalning i chattkonversationen, för att genomföra köpet. När köparen har startat betalningen får hen först fylla i den adress dit paketet ska skickas och sen verifiera sig med BankID.

CameraInBox
4. Du skickar varan

När köpet är genomfört får du en fraktsedel skickad via mejl. Därefter har du sju dagar på dig att packa och skicka varan till köparen genom att lämna in paketet till ett Schenker-ombud. Om du inte har lämnat in varan inom sju dagar avbryts transaktionen och pengarna återbetalas till köparen.

SealedBox (2)
5. Köparen hämtar ut varan

Köparen hämtar ut paketet och kontrollerar att allt är ok. Hen har 24 timmar på sig efter att hen hämtat ut paketet. Om paketet inte hämtas ut från ombudet inom 14 dagar kommer Schenker att returnera varan till dig.

NoEllipse
6. Du får betalt

24 timmar efter att köparen godkänt varan får du betalt till ditt valda bankkonto.

Sälj tryggt med vår frakt och säkra betalning

Vanliga frågor från säljare
Hur många paket kan jag skicka per annons?
Vad kostar frakt?
I vilka kategorier kan jag använda frakt?
Behöver jag dela min e-post och/eller mitt telefonnummer?
Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer