Handla tryggt

Handla tryggt och säkert på Blocket

Det ska vara smidigt och säkert att välja andra hand. Därför lägger vi stort fokus på just det. Här går vi igenom vad du kan tänka på för en trygg affär på Blocket.

verifierad profil
Verifierade användare

Med konton verifierade med BankID vet både den som köper och den som säljer att motparten är den de utger sig för att vara. Läs mer om verifierade konton.

safe-no-ellipse
Sköt hela affären på Blocket

Du behöver aldrig dela mejl eller telefonnummer med köpare eller säljare. Säker betalning sker i meddelanden här på Blocket. Läs mer om vår säkra betalning.

pratbubbla-no-ellipse
Kundtjänst alla dagar

Vår kundtjänst är öppen alla dagar. Vi har också ett kundsäkerhetsteam som du kan vända dig till vid misstanke om bedrägari.

Viktigt att veta vid köp mellan privatpersoner


När du köper av eller säljer till en annan privatperson gäller inte konsumentlagstiftningen. Du har därför inte samma skydd när du handlar av en annan privatperson som när du handlar av ett företag. Du har till exempel inte ångerrätt, bytesrätt eller öppet köp.


Du kan läsa mer om vad som gäller när du handlar av en annan privatperson på Hallå konsuments webbplats.

Köp direkt feature

Har du en fråga eller fundering kring säkerhet?

Checklista för en säker affär

Vi har en nollvision mot bedrägerier och jobbar förebyggande för att du ska kunna känna dig trygg. De faktiska bedrägerierna på Blocket har minskat drastiskt de senaste åren och de bedrägerier som begås utgör en försvinnande liten del av all handel, inte ens en promille. Men det finns ändå några saker som du som handlar på Blocket ska tänka på. Här är en checklista att utgå ifrån.
Gör aldrig köp utanför vår plattform
Det förekommer att bedragare ber dig kontakta hen på en annan plattform utanför Blocket – kanske mejl, sms eller WhatsApp. Du kan då ledas in i falska betaltjänster. Var också uppmärksam på vilken URL du går in på.
Klicka inte på länkar som leder bort från Blocket-chatten
Genom att inte klicka på länkar som leder dig bort från chatten så undviker du att genomföra köp utanför vår plattform.
Betala först när du kontrollerat varan, aldrig i förväg
Ska säljaren skicka varan kan du se till att säljaren använder vår Frakt med köpskydd. Det går att använda för varor upp till 20 kilo och som ryms i en vanlig flyttkartong.
Använd vår säkra betalning när det går
När säljaren erbjuder Frakt med köpskydd så sker betalning genom oss i samarbete med vår betalpartner Rocker. Här kan du läsa mer om säker betalning på Blocket.
Köp från verifierade användare
Kolla köparens profil – är den verifierad med BankID syns en blå symbol vid profilbilden (var lite extra varsam om profilen är nyskapad). Verifiera dig aldrig på en annan persons begäran, utan endast när du själv initierat och säkerställt.
Signera digitalt kontrakt
Vid lite större affärer kan det vara en god idé att signera ett digitalt kontrakt. Vi har färdiga mallar via Swiftcourt som är gratis att använda.
Vid minsta misstanke om bedrägerier tveka inte att kontakta vårt kundsäkerhetscenter.

Två exempel på bedrägeriförsök

Här ser du två exempel på bedrägeriförsök. Den första bilden visar hur det kan se ut när någon försker leda in dig på en falsk betaltjänst. Den andra bilden visar hur du uppmärksammar en konstig URL, det vill säga en länk till webbplats utanför vår plattform. Undvik att bli lurad genom att alltid genomföra affären i Blocket-chatten.
Blocket är en del av Schibsted marketplaces.
Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer