Säkerhetsarbete
Sakerhetsarbete

Vårt säkerhetsarbete

Du ska självklart alltid kunna handla tryggt på Blocket. Därför arbetar vi aktivt med säkerhet.

Blockets kundsäkerhetsteam

På Blocket är vi ett 10-tal medarbetare som arbetar för att göra Blocket till världens tryggaste marknadsplats. Detta är ett axplock av vad vi gör:
  • Vi granskar annonser och gör löpande kontroller av annonser och användare.
  • Vi informerar och vägleder våra användare om hur man genomför säkra affärer i alla kategorier.
  • Vi utvecklar och erbjuder funktioner för säkra betalningar, tillfälliga telefonnummer och andra säkerhetstjänster.
  • Vi filtrerar meddelanden mellan användare för att förhindra skräppost och stötande eller kränkande innehåll.
  • Vi samarbetar med Polisen, andra myndigheter och organisationer för att på bästa sätt förhindra olagliga aktiviteter och för att ta fram tips och råd till dig som ska handla begagnat av andra privatpersoner.
  • Vi anpassar våra regler för annonsering efter hur omvärldens villkor och lagar förändras och vad vi själva tycker är förenligt med våra värderingar.
  • Vi genomför seminarier och utbildningar med Polisen och andra myndigheter för att sprida kunskap och kännedom om hur vi kan hjälpa dem i deras arbete.
  • Vi delar vid behov ut information om användare med Polisen och andra myndigheter, i samband med utredningar och förundersökningar.

Vi motverkar bedrägerier

Varje år görs miljontals affärer via Blocket. Överallt där det görs betalningar kan bedragare lockas till att försöka begå brott, men detta utgör mindre än en promille av alla affärer hos oss. Om någon råkar ut för ett bedrägeri tar vi det på största allvar. Vi är dock inte på plats när affären genomförs och en stor del av vårt arbete handlar därför om att informera om hur man handlar tryggt på Blocket. Vi samarbetar med olika myndigheter och organisationer såsom Polisen, Tullverket, Jordbruksverket, Djurskyddet och Stöldskyddsföreningen.

Vi tillåter inga piratkopior

Det är inte tillåtet att sälja piratkopior och förfalskningar av t.ex. märkesprodukter eller programvaror till datorer på Blocket. Den organiserade handeln med piratkopior bidrar ofta till att finansiera annan kriminell aktivitet. Varorna produceras ofta under hälsofarliga förhållanden för de anställda och kan innehålla ämnen som är skadliga för dig som användare. Vi samarbetar med fler än 140 varumärken för att av motverka annonsering av piratkopior. De hjälper oss att granska annonser som publiceras med deras respektive produkter.

Vi vill vara en schyst marknadsplats

Alla annonser granskas utifrån svensk lag och Blockets egna regler. Varje dag avstår vi från att publicera 1000-tals annonser. Vi tillåter t.ex. inte försäljning av läkemedel, soft air guns eller innehåll som kan uppfattas som kränkande. Av miljöskäl ger vi även våra användare råd kring att inte återanvända alltför gamla kylskåp eller leksaker som innehåller vätska. I samarbete med Djurskyddet har vi också satt upp regler kring lägsta-priser för katt och hund för att undvika ogenomtänkta köp. Vi finjusterar vårt regelverk löpande för att anpassa oss till aktuella händelser och rådande marknad.

Behöver du hjälp med något du köpt eller sålt med frakt och köpskydd?

Blocket är en del av Schibsted marketplaces.
Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer