Vad är Blocket?

Om Blocket

Sedan Blocket startade 1996 har vi gått från lokal prylmarknad till hela Sveriges marknadsplats för att köpa och sälja prylar, göra bilaffär, hitta bostäder och nya jobb. Här kan du läsa mer om Blocket.

Blocket startade 1996 i Fjälkinge av Henrik Nordström och var då främst en regional prylmarknad i Skåne. Efter några år expanderade Blocket till att erbjuda köp- och säljannonser i hela landet. Idag är Blocket en marknadsplats där du kan hitta i stort sett allt du behöver - allt från designmöbler och barnvagnar till bilar och jobb.

Blocket i siffror

  • 1 av 4 saker på Blocket säljs inom 24 timmar.*
  • Blocket har 5 miljoner besökare i veckan.
  • 92 procent av Sveriges befolkning känner till Blocket.*
  • Drygt 7 av 10 svenskar har köpt eller sålt något på Blocket (för barnfamiljer är siffran 9 av 10).*
  • Genomsnittssvensken har prylar hemma som de inte använder värda 16 000 kronor.**
  • Värdet av alla annonser på Blocket 2019 var 690 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 15 procent av Sveriges BNP.*
  • Svenska folkets begagnathandel sparar potentiellt 0,8 miljoner ton växthusgas årligen – lika mycket som om Stockholms vägtrafik stod still i cirka 10 månader.
  • Blocketkonceptet har exporterats till mer än 40 andra länder.
*Källa Ipsos 2019, ** Sifo 2021.

Begagnathandeln - en svensk folkrörelse

Blockets användare – nöjda kunder som köper, säljer och byter – är våra viktigaste ambassadörer. De har haft en avgörande betydelse för Blockets positiva utveckling och för att begagnathandeln fortsätter att växa för varje år som går.
Naturskyddsföreningens rapport, "Andra hand i första hand", från september 2021 visar att en ny soffa orsakar lika mycket koldioxidutsläpp som sex begagnade soffor, en ny säng som sju begagnade sängar, en ny matgrupp som nio begagnade matgrupper och ett nytt kök som hela 13 begagnade kök. Miljömedvetenheten ökar – samtidigt som allt fler inser hur bra och praktiskt det är med begagnat. Förhållningssättet till saker och ägande håller också på att förändras och driver begagnathandelns frammarsch i Sverige.

Blocket i samhället

Blocket vill vara en positiv kraft i samhället och göra det enklare för människor att fatta smarta, ekonomiska och hållbara beslut i vardagen. Vi vill förändra hur vi konsumerar till det bättre och uppmuntra fler till att göra bättre val, så att många små bättre beslut tillsammans gör stor skillnad, och att vi alla tillsammans tjänar på Blocket. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete.

Bolagsuppgifter

Bolagsnamn: Blocket AB Org nr: 556610-3429 Bolagets säte: Stockholm

Välkommen in till oss!

Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer