Vad är Blocket?

Om Blocket

Information om Sveriges största handelsplats och vår historia.

Blocket startade 1996 i Fjälkinge av Henrik Nordström och var då främst en regional prylmarknad i Skåne. Efter några år expanderade Blocket till att erbjuda köp- och säljannonser i hela landet. Idag är Blocket en marknadsplats där du kan hitta i stort sett allt du behöver - allt från designmöbler och barnvagnar till bilar och jobb.
 • 1 av 4 saker på Blocket säljs inom 24 timmar.*
 • Blocket har 5 miljoner besökare i veckan.
 • 92 % av Sveriges befolkning känner till Blocket.*
 • Drygt 7 av 10 svenskar har köpt eller sålt något på Blocket (för barnfamiljer är siffran 9 av 10).*
 • Genomsnittssvensken har prylar hemma som de inte använder värda 18 000 kronor.*
 • Värdet av alla annonser på Blocket 2018 var 714 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 15 procent av Sveriges BNP.*
 • Svenska folkets begagnathandel sparar potentiellt 0,8 miljoner ton växthusgas årligen. Det kan liknas vid om Stockholms vägtrafik stod still i ett år.
 • Blocketkonceptet har exporterats till mer än 40 andra länder.

  *Källa Ipsos 2019, Sifo 2019.
 • Begagnathandeln - en svensk folkrörelse

  Blockets användare – nöjda kunder som köper, säljer och byter – är våra viktigaste ambassadörer. De har haft en avgörande betydelse för Blockets positiva utveckling och för att begagnathandeln fortsätter att växa för varje år som går.
  Naturskyddsföreningens rapport, "Andra hand i första hand", från september 2021 visar att en ny soffa orsakar lika mycket koldioxidutsläpp som sex begagnade soffor, en ny säng som sju begagnade sängar, en ny matgrupp som nio begagnade matgrupper och ett nytt kök som hela 13 begagnade kök.
  Miljömedvetenheten ökar – samtidigt som allt fler inser hur bra och praktiskt det är med begagnat. Förhållningssättet till saker och ägande håller också på att förändras och driver begagnathandelns frammarsch i Sverige.

  Blocket i samhället

  Blocket vill vara en positiv kraft i samhället och göra det enklare för människor att fatta smarta, ekonomiska och hållbara beslut i vardagen. Vi vill förändra hur vi konsumerar till det bättre och uppmuntra fler till att göra bättre val, så att många små bättre beslut tillsammans gör stor skillnad, och att vi alla tillsammans tjänar på Blocket. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete.

  Bolagsuppgifter

  Bolagsnamn: Blocket AB
  Org nr: 556610-3429
  Bolagets säte: Stockholm

  Välkommen in till oss!

  Schibsted logo
  Blocket är en del av Schibsted.
  Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer