Värdera bil gratis. Svar direkt!

Här på Blocket säljs det flest bilar i Sverige – därför vet vi också vad just din bil är värd. Värdera bilen genom att fylla i ditt registreringsnummer här – så får du reda på vad du kan sälja bilen för direkt.

eu logo starsS
bil

Hur mycket är min bil värd?

Ska du sälja din bil så kan det vara bra att värdera den så du sätter rätt pris. Vi uppdaterar våra bilvärderingar varje dag och baserar vår värdering på att:

värdera bil – bild på röd folkbil
Det säljs över 300 000 bilar varje år på Blocket.
värdera bil – bild på bil och butik
Vi har över 2500 bilhandlare som annonserar på Blocket.
värdera bil – bild på chattbubblor
Det har köpts och sålts bilar på Blocket i mer än 20 år.

Hur kan jag öka värdet på min bil?

Här är våra bästa tips för att du ska få så bra betalt som möjligt för din bil.

Ta riktigt bra bilder på bilen.
Gör en in- och utvändig rekond.
Var transparent och ärlig i din annonstext.
Läs fler tips i vår stora guide.
Redo att sälja bilen? Lägg in annons
Ett däck som tvättas

Topplistan: säljs snabbast på Blocket

 1. värdera bil - volovo v40
  1. 

  Volvo 740 & 760, årsmodell 1990 (snittpris 10 000 kr)

 2. värdera bil - peugeot 206
  2. 

  Peugeot 206, årsmodell 2006 (snittpris 17 500 kr)

 3. värdera bil - volkswagen golf
  3. 

  Volkswagen Golf, årsmodell 2003 (snittpris 19 500 kr)

 4. värdera bil - peugeot-307
  4. 

  Peugeot 307, årsmodell 2003 (snittpris 13 000 kr)

 5. värdera bil - renault clio
  5. 

  Renault Clio, årsmodell 1999 (snittpris 7 500 kr)

Att sälja privat ger oftast högst pris!

Du får ungefär 10% mer betalt för din bil om du säljer den själv mot om du lämnar den i inbyte till en bilhandlare.

Inbyte hos bilhandlare

Blocket

Blocket

Frågor och svar om att värdera bil

🚗Vad är min bil värd?

Det kan vara svårt att veta vilket pris man ska sätta på sin bil. Det bästa sättet är att använda vår värderare där söker du på ditt registreringsnummer och får ett estimat baserat på bilens märke, modell, miltal och utrustning. Priset avser bilar i normalt skick som sålts senaste året på Blocket vilket ger en bra överblick värde på marknaden just nu.

🤔Hur utför ni bilvärderingen?

Prisförslaget baseras på bilens märke, modell, miltal och utrustning. Priset avser bilar i normalt skick som sålts senaste året på Blocket.

💰Vad kostar bilvärdering på Blocket.se?

Bilvärdering på Blocket.se är helt gratis!

Varför värdera bilen?

Att värdera bilen inför en försäljning ger dig en bra indikation på vilket pris du bör ta. Men det kan också vara bra vid köp av bil för ta reda på hur mycket en försäkring kommer kosta och hur du ska finansiera bilköpet.

🔒Hur kan jag sälja säkert när jag säljer privat?

Blocket erbjuder flera tjänster för att skapa trygghet vid en bilförsäljning. Vi har Blocketbetalning som underlättar vid betalningen, digitala köpekontrakt som kan signeras med BankID, kostnadsfri vägassistans och begagnatförsäkring.

💵Vad beror bilens pris på?

Bilens värde beror på en mängd faktorer såsom vilket märke och modell det rör sig om, hur gammal bilen är samt hur långt den körts, extrautrustning samt skick överlag, t.ex. Kan rost, repor, kvalité på fälgar och däck, eller eventuella fel påverka priset. Utöver det kan bilens fordonshistorik, hur många tidigare ägare den haft, besiktningshistorik, om den blivit importerad, eller om den har varit rapporterad som stulen – bland annat – påverka priset. Utöver detta beror bilens marknadspris så klart på hur utbud och efterfrågan på marknaden just nu efter modellen i fråga. Dessutom kan variera från person till person, om man gillar eller inte gillar färgen, sätesklädsel eller annat kan ens vilja att betala variera kraftigt. För att få en uppskattning på vad just ditt fordon är värt, värdera bilen med vår prisvärderingsfunktion.

När du värderar bilen på Blocket får du ett uppskattat värde baserat på snittpriser listade av andra privatförsäljare på Blocket för samma märke och modell. Blocket tar inte ansvar för att bilvärdering är det slutpriset du får eftersom Blocket enbart är en portal som kopplar ihop säljare och köpare. Värdet kan variera kraftigt beroende på t.ex. fordonets skick men också personlig smak, och ens förmåga att förhandla. Därför är det alltid säljaren själv som ansvarar för att få det bästa priset den kan