Medianhyror per stad, boendetyp & kvadratmeter
0 kr för hyresvärdar

Hyr ut din bostad med hyresgaranti, personlig service och juridiskt korrekt avtal.

Hyresutveckling 2020-2021

Hyresutvecklingen mellan Sveriges tio största städer skiljer sig rejält åt mellan 2020 och 2021. I t. ex. Linköping och Norrköping har hyrorna ökat med 7 % i snitt, medan de har stått still i Stockholm och minskat med 3 % i Göteborg. Nedan hittar du utfallet efter första halvåret, 2021, jämfört med tidigare år samma tid.

Medianhyror för Sveriges tio största städer;




Hyresutvecklingen beror också på boendetyp. I Stockholm har det t. ex. knappt hänt nåt med hyresutvecklingen för lägenheter, medan villornas hyror har stuckit iväg med 15 %. I Västerås och Norrköping har villornas hyror dragit iväg med hela 35, respektive 33 %.


Här är medianhyran per boendetyp för Sveriges tio största städer:



Kikar vi på hyresutvecklingen uppdelat per boendetyp – 1:or, 2:or, 3:or eller större, samt villor – skiljer sig utvecklingen också åt rejält. Norrköping är spretigast med en nergång på 10 % för tvåor, medan villorna har en uppgång på hela 26 %.

Örebro sticker ut med att ingen boendetyp har fått högre genomsnittshyror och att snitthyran för alla boendetyper har minskat (lägenheter) eller legat stilla (villor). I Linköping har genomsnittshyran för alla boendetyper ökat – och i Stockholm samt Malmö har de ökat för alla boendetyper utom en, som har legat stilla (tvåor respektive treor eller större).

Medianhyror per kvadratmeter för Sveriges tio största städer – uppdelat per boendetyp


Sist men inte minst har vi medianhyror per stadsdel för Stockholm, Göteborg och Malmö. Här skiljer det sig åt rejält mellan kvarteren. I Stockholm som helhet har genomsnittshyrorna legat stilla – men i Älvsjö har de bombat med 13 % utför, medan Södermalm har ökat med 5 %. I Göteborg som helhet har de minskat med 3 %. Medan Majorna-Linné gått upp med 5 % så har Norra Hisingen minskat med 9 %. Malmö visar mest ökningar, med en ökning på 2 % som helhet – och alla stadsdelar på plus.

Medianhyror per stadsdel för Stockholm, Göteborg och Malmö


Funderar du på att hyra eller hyra ut?

Hyresmarknaden upplevs ofta som otrygg med osäkra kontrakt, ockerhyror och opålitliga aktörer. Det vill vi på Blocket Bostad ändra på! Vi har skapat en tjänst där vi finns med som trygg mellanhand mellan hyresgäst och hyresvärd.

Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer