Dataskydd på Blocket för dig som företagskund
policy företag

Dataskydd på Blocket för dig som företagskund

Den här informationen riktar sig till dig som är företagskund hos Blocket. Här kan du läsa mer om hur Blocket arbetar med GDPR och personuppgiftshantering i förhållande till våra företagskunder.
Vi på Blocket AB (Blocket) vill att våra företagskunder ska känna sig trygga med hur vi samlar in och använder personuppgifter. Nedan följer generell information som gäller för alla våra företagskunder. Mer information för specifika kategorier av företagskunder hittar du på länkarna nedan.
När du använder Blockets tjänster och rör dig på Blockets webbplats behandlas dina personuppgifter på samma sätt som andra användares personuppgifter behandlas. Om detta kan du läsa mer i Blockets personuppgiftspolicy.

Blockets genomförande av säljaktiviteter

Vi behandlar personuppgifter om dig som är kontaktperson eller företrädare för ett företag i syfte att marknadsföra och sälja våra tjänster till företaget.

Behandlingar som utförs

  • Vi behandlar personuppgifter om ditt företags kontaktperson i syfte att kunna kontakta företaget angående de tjänster som företaget har köpt av Blocket och i syfte att marknadsföra och träffa avtal om nya tjänster.
  • Vi kan skicka mejl och andra utskick till dig som företagare för att marknadsföra Blockets tjänster och informera om Blockets olika aktiviteter, kampanjer och nyheter. Observera att du alltid kan motsätta dig denna behandling genom att tacka nej till utskick via ditt användarkonto, via länk i utskicken eller genom att kontakta oss.
  • Om du besöker Blocket Jobbs sidor för arbetsgivare använder vi din IP-adress för att se om du representerar ett företag som kan vara intresserat av att annonsera på Blocket Jobb. Vi använder dessa uppgifter för att få en insikt i vilka företag som verkar intresserade av våra jobbannonstjänster och vilka vi bör ta kontakt med för att sälja våra tjänster. Denna aktivitet gäller endast för företagskunder, och vi använder inga data för privatpersoner.

Kategorier av personuppgifter

Uppgifter som du själv lämnar till oss, till exempel, namn, e-post och telefonnummer, uppgifter som samlas in när du använder Blocket såsom de sidor och vyer du är inne på och klickar på samt teknisk information om din enhet och internetanslutning. Läs mer under rubriken “Vilka uppgifter samlar vi in om dig”.

Laglig grund för behandlingen

Berättigat intresse. Behandlingen är nödvändig för att tillgodose Blockets berättigade intresse av att marknadsföra och sälja våra tjänster till företagskunder.
Du kan alltid tacka nej till direktmarknadsföring via ditt användarkonto, via länk i utskicken eller genom att kontakta oss.

Dataskyddsombud och kontakt vid frågor

Vi har utsett ett dataskyddsombud som ser till att behandlingen av dina uppgifter sker på ett lagligt sätt. Förutom vårt dataskyddsombud finns vårt kundsäkerhetsteam tillgängliga för att hjälpa dig med frågor som rör dataskydd. Du kan alltid kontakta oss genom att mejla till privacy@schibsted.com eller via vår kundsupportsida.
Blockets bolagsuppgifter Blocket AB (org. nr 556610-3429) 105 18 Stockholm.
Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer