Volvo

Volvo är ett av Sveriges mest populära bilmärken. Modellutbudet är brett både när det gäller karosseri och drivmedel. Bilmodeller som Volvo V60, V90, XC40, XC60 och XC90 erbjuds som laddhybrider, men det finns även elbilsvarianter av XC40, och framöver Volvo Embla EX90 - en eldriven XC90. Volvo startade sin produktion av bilar 1926 och den första bilen, ÖV4, rullade ut 14 april 1927. Det var en cab med 4-cylindrig motor. Att köpa en Volvo innebär att man får en väldigt trygg bil med säkerhet i världsklass. Under 2022 har två modeller toppat listan på nyregistreringar i Sverige: SUV:en Volvo XC40 som erbjuds både som elbil och laddhybrid och den mer rymliga Volvo XC60 som erbjuds med bensin/diesel motorer samt som laddhybrid. Om du ska köpa en begagnad Volvo nu så är det bra att hålla koll på vad modellbeteckningarna betyder. Förenklat så betyder lägre siffra mindre bil, så XC40 är en mindre bil än XC60. XC60 är mindre än XC90 som är den största SUV:en i modellprogrammet. S står för sedan-kaross som S60 och S90, och V står för kombi/halvkombi-kaross som V40, V60 och V90. Sedan har vi också V40 CC, V60 CC och V90 CC där CC innebär Cross Country vilket betyder att bilen är upphöjd för att enklare ta sig fram på sämre väglag. I vissa fall betyder det även att bilen har fyrhjulsdrift, men det är viktigt att kolla det på varje specifikt objekt. Du kan se alla Volvo bilar som är till salu på Blocket just nu här nedanför.

Populära kategorier

Värdera din bil

Vad är min bil värd?
Här på Blocket säljs det flest bilar i Sverige – därför vet vi också vad just din bil är värd. Värdera bilen genom att fylla i ditt registreringsnummer här – så får du reda på vad du kan sälja bilen för direkt.

Artiklar

Från Blocket
Skillnaden mellan drivmedel
Tidigare handlade bilvalet främst om vilket märke som föredrogs. I dag börjar jakten på din nya bil snarare med vilket drivmedel och vilken motor du vill ha.
Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer