När något ska skickas
Blocketpaketet

När något ska skickas

Genom att köpa och sälja med frakt öppnar sig hela Sverige som marknad, och gör du det på rätt sätt är det både smidigt och säkert.

Använd frakt med säker betalning

När du köper och säljer prylar på Blocket med frakt kan du använda vår Frakt med säker betalning. Då sköter du hela affären via chattfunktionen och betalningen går via oss. Du som säljer skickar ingenting förrän köparen betalat och du som köper hämtar ut och kontrollerar varan innan pengarna förs över till säljaren. Tryggt och säkert för er båda.

Några saker att tänka på

  • Undvik inbetalningar på bankkonto - det är så de flesta bedrägerier sker.
  • Be säljaren skicka med originalkvitto om det finns.
  • Skriv köpekontrakt.
  • Om säljaren skickar personnummer, bild på ett körkort eller en legitimation för att du ska känna dig trygg vid förskottsbetalning så skyddar det inte mot eventuella bedrägerier. Legitimationen kan tillhöra vem som helst som tappat bort sin plånbok.

Undvik utlandsaffärer

Om det visar sig att varan du ska köpa finns utomlands eller på någon annan plats än vad som beskrivs i annonsen, avstå från affären och anmäl annonsen till oss.
Om en köpare vill ha saken skickad utomlands, avstå från affären eller be köparen hämta saken i Sverige. Fråga dig själv om det är ekonomiskt rimligt att någon till exempel vill köpa en soffa och få den skickad utomlands. Om du uppmanas att använda anonyma betaltjänster som Western Union, BidPay eller MoneyGram, avstå från betalningen och anmäl annonsen till oss.

Frågor eller funderingar kring säkerhet?

Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer