När något ska skickas
Blocketpaketet

När något ska skickas

Genom att köpa och sälja med frakt öppnar sig hela Sverige som marknad, och gör du det på rätt sätt är det både smidigt och säkert.

Använd frakt med köpskydd

När du köper och säljer prylar på här på Blocket och använder vår frakt tillkommer alltid köpskydd. Du sköter hela affären i meddelanden och betalningen går via oss. Du som säljer skickar ingenting förrän köparen betalat och du som köper hämtar ut och kontrollerar varan innan pengarna förs över till säljaren. Tryggt och säkert för er båda.
Läs mer om frakt med köpskydd.

Några saker att tänka på

Lämna aldrig Blocket när du betalar. Hela den säkra betalningen genomförs i meddelanden. Vi kommunicerar aldrig betalningslänkar via mejl eller sms så köpare och säljare behöver inte byta telefonnummer eller mejladresser med varandra.
Tänk på att vid köp mellan privatpersoner gäller inte konsumentlagstiftningen. Det innebär att om säljaren skickar paketet på egen hand, och inte använder vår frakt med köpskydd, så har du ingen rätt till vår reklamation om varans skick inte stämmer överens med beskrivningen.
Det är alltid en god idé att skriva ett köpekontrakt. Om ni använder ett digitalt kontrakt så signerar ni enkelt på distans med BankID.

Undvik utlandsaffärer

Om det visar sig att varan du ska köpa finns utomlands eller på någon annan plats än vad som beskrivs i annonsen, avstå från affären och anmäl annonsen till oss.
Om en köpare vill ha saken skickad utomlands, avstå från affären eller be köparen hämta saken i Sverige. Fråga dig själv om det är ekonomiskt rimligt att någon till exempel vill köpa en soffa och få den skickad utomlands. Om du uppmanas att använda anonyma betaltjänster som Western Union, BidPay eller MoneyGram, avstå från betalningen och anmäl annonsen till oss.

Behöver du hjälp med något du köpt eller sålt med frakt och köpskydd?

Blocket är en del av Schibsted marketplaces.
Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer