Förfalskningar & Piratkopior
Forfalskningar piratkopior

Förfalskningar och piratkopior

Försäljning av piratkopior och förfalskningar är inte tillåtet på Blocket. Förstå dina skyldigheter som säljare och hur du skyddar dig som köpare

Blocket arbetar aktivt mot piratkopior. Att vi inte tillåter annonsering av piratkopior beror bland annat på följande:
  • Den organiserade handeln med piratkopior bidrar ofta till att finansiera annan kriminell aktivitet!
  • Varorna produceras ofta under hälsofarliga förhållanden för de anställda och kan innehålla produkter och ämnen som är skadliga för dig som användare.
  • Piratindustrin är en del av andra aktiviteter som den organiserade brottsligheten ägnar sig åt, som drog- och vapensmuggling och trafficking.

Skydda dig mot pirakopior som köpare

Det kan vara svårt att avgöra om en vara är en förfalskning. Försäljning av piratkopierad programvara eller förfalskningar av märkesprodukter kan förekomma, trots att detta är förbjudet på Blocket.

Du som säljare måste veta att det du säljer är äkta

Blocket samarbetar med mer än 100 varumärken som hjälper oss att granska annonser som publiceras med deras respektive produkter. Om du publicerar en annons med en produkt som är en kopia kan du bli kontaktad av en varumärkesföreträdare från någon av dessa varumärken. Att äga eller inneha en piratkopierad produkt är inte olagligt, men att sälja dessa på näringsliknande sätt under påståendet att det är en originalprodukt kan medföra straff och skadeståndsansvar.
  • Du måste med säkerhet veta att varan du säljer är äkta om du använder ett namn på ett varumärke eller ett produktnamn i annonsen.
  • Använder du namnet på ett varumärke måste varan du säljer vara en originalprodukt av samma varumärke. Du får inte referera till ett varumärke med uttryck som "Inspirerad av..." eller "Påminner om..."!

Är du varumärkesföreträdare?

Du kan skydda ditt varumärke genom att delta i Blockets program mot förfalskningar och piratkopior. Ta kontakt med vår kundservice!

Behöver du hjälp med något du köpt eller sålt med frakt och köpskydd?

Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer