Sälj din bil online: En guide till bilauktioner
Sälj din bil online med Wheelaway

Sälj din bil online: En guide till bilauktioner

Att sälja sin bil kan kännas som en knepig process men i dagens digitala era finns det flera snabba, enkla och trygga alternativ för dig som säljare. Ett effektivt sätt är att sälja sin bil via auktion på nätet. Blockets samarbetspartner Wheelaway matchar säljare med bilhandlare.

Så här fungerar en bilauktion med Wheelaway

Skapa en annons:

Skriv in ditt registreringsnummer, miltal och beskriv bilen så detaljerat som möjligt. Ju mer information du ger, desto smidigare blir processen för både dig som säljare samt köparen.

Ladda upp bilder:

En bild säger mer än tusen ord, och det gäller verkligen för bilauktioner. Ladda upp tydliga bilder som visar både insidan och utsidan av bilen. Det hjälper potentiella köpare att få en verklig känsla för bilens skick.

Få en gratis prisuppskattning:

Efter att du har fyllt i uppgifter och laddat upp bilder kommer du att få en gratis värdering. Värderingen hjälper dig som säljare sätta det pris du önskar att sälja din bil för.

Granska och publicera annonsen:

Innan din annons publiceras får du möjlighet att granska den. Se till att all information är korrekt. När du är nöjd kan du enkelt publicera annonsen. Du kan även gå in och redigera din annons efter den har publicerats.

Auktionen är i gång:

När annonsen publicerats kan bilhandlare direkt börja lägga bud. Bilhandlarna som är intresserade av din bil lägger bud tills auktionen är avslutad.

Välj erbjudandet som passar dig bäst:

Om buden inte nått ända upp till ditt önskade pris kan du även testa att förhandla med den högstbjudande bilhandlaren, alternativt kan du välja att avvisa buden utan att det kostar dig något.
nå ett stort nätverk-wheelaway
En snabb och enkel process


Att sälja din bil via auktion på nätet är både snabbt och effektivt. Det kan passa dig som på ett enkelt sätt vill få högsta pris från flera bilhandlare istället för endast ett inbytespris från en bilhandlare. Med Wheelaway får du större exponering och chans till ett högre försäljningspris då du når flera bilhandlare med din annons.

Tryggt, transparent och gratis


Antingen under eller efter avslutad auktion får du se antal budgivare och bud respektive högsta bud som har kommit in. Du har flexibiliteten och friheten att välja vilket erbjudande som passar dig bäst och har även möjlighet att förhandla med budgivarna.

Alltid gratis
Blocket är en del av Schibsted marketplaces.
Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer