Sälj bilen på Blocket!

Det mest effektiva och smarta sättet att sälja en bil på är hos Blocket. På Blocket säljs det en bil i minuten – flest av alla i Sverige! Om du är ute efter att sälja din bil, så har du hittat rätt – lägg in en annons idag och hitta din köpare!

Bilannons från 159 kr

Tre fördelar med att sälja bil via Blocket

Det finns olika alternativ när det kommer till att sälja bil. Här är tre fördelar med att sälja bilen via Blocket:

Det är prisvärt
Det är prisvärt
Att sälja en bil på Blocket kostar 159 kr och din annons syns i 2 månader. Det är mindre än kostnaden för en vanlig biltvätt.
Det är tryggt
Det är tryggt
Använd vårat digitala köpekontrakt med Bank-ID så får köparen 2 veckors kostnadsfri försäkring från Trygg-Hansa.
Här finns köparna
Här finns köparna
Det går oftast fort att sälja via Blocket. 25% av alla bilar på Blocket hittar en ny ägare redan inom ett dygn!

Tips! Sälj bilen med Blocketbetalning

Nu kan du sköta hela affären på Blocket. Till och med betalningen. Vår betalpartner Rocker hjälper oss att erbjuda trygga och säkra köp och försäljningar.

Både köpare och säljare identifierar sig med Bank-ID
Välj hur du vill betala – kostnadsfri faktura eller delbetalning
Säljaren får pengar direkt till sitt konto
Redo att sälja bilen? Lägg in annons här
en bil med två människor som skakar hand.

Våra bilexperter tipsar – så får du mest betalt för bilen

Här är fyra av våra bästa knep för att öka värdet på din bil

Bilderna är superviktigt
Bilderna är superviktigt
Tvätta och städa bilen först. Smuts syns bättre på bild än vad man kan tro. Se till att fota så att hela bilen syns på bilderna, både utsidan och insidan från alla håll. Ta gärna bilderna i dagsljus.
Förbered bilen
Förbered bilen
En bil som är fullt fungerande, skattad och besiktad är lättare att sälja än en som inte är det eftersom köparen vill slippa ha det bekymret hängande över sig. Se om möjligt till att reparera skavanker och besikta bilen innan du lägger ut den till försäljning.
Beskriv bilen utförligt
Beskriv bilen utförligt
Annonser med utförlig beskrivning säljer fortare än de med kort annonstext. Köpare som möts av texten “ring för mer info” surfar vidare till nästa objekt. Ärlighet varar längst.
Använd Blockets begagnatförsäkring
Använd Blockets begagnatförsäkring
Blockets begagnatförsäkring ger en extra trygghet för köparen av bilen och skyddar mot plötsliga fel på motor, växellåda och airbags.

Är du en bilhandlare som vill annonsera hos oss?

Så här kommer du igång! Få fart på din försäljning och nå dina kunder enkelt och kostnadseffektivt. Öppna en butik på Blocket och exponera dina bilar och ditt varumärke på Sveriges största marknadsplats. Läs mer här.

Frågor och svar om att sälja bil

🤔Hur säljer man en bil?

Det finns många sätt att sälja en bil på. Vill du sälja din bil som privatperson via Blocket kan du hitta våra tips på hur man säljer bil privat här. För att veta vilket pris du ska sätta kan du använda vår tjänst Värdera bil och för att sköta betalningen kan du använda Blocketbetalning. Läs även våra tips för att göra en trygg bilaffär.

🚗Kan man sälja bil med lån kvar?

Om du inte kan betala av lånet och sedan sälja bilen, som är det bästa sättet, så är det lättast att sälja den till en bilhandlare. Du kan också sälja din bil och överlämna lånet till köparen. Det kräver dock att du måste vara överens med långivaren och vara tydlig i din annons. Notera att det kan vara svårare att få den såld med ett befintligt lån.

🚘Kan man sälja vidare en bil med leasingavtal?

Det går i vissa fall. Ta kontakt med bilhandlaren du leasar från för att se om du har möjligheten att överlåta avtalet. Om det är okej kan du lägga ut bilen på Blocket. Var noga med att skriva ner alla detaljer för avtalet som bl a hur många mil du förbrukat, hur lång tid det är kvar på avtalet och vilka tillägg du adderat.

🤔Hur gör man ett ägarbyte?

Har du sålt en bil måste du registrera ett ägarbyte. Det sker genom Transportstyrelsen. Du gör det direkt på plats vid försäljningen genom webben eller Transportstyrelsens app och Bank-ID.

Är det bättre att sälja bilen privat eller till bilhandlare?

Genom att sälja bilen privat är sannolikheten stor att du får mer pengar i fickan, men det innebär också mer jobb. Genom att lämna in den till en bilhandlare “köper” du tjänsten att någon annan gör jobbet, det kan vara värt det om man känner sig osäker i en bilförsäljning. Oavsett om du säljer privat eller till en bilhandlare kommer du känna dig säkrare vad gäller värdet på din bil genom att kolla upp liknande bilar på Blocket. Sök på varumärke, modell och årsmodell samt miltal och jämför med skicket på din bil. Det andra sättet är att använda vår värderare. Där söker du på ditt registreringsnummer och får ett estimat från car.info.

🔧Kan jag sälja min bil som inte startar?

Är din bil defekt? Inga problem, det går att sälja. Du kan sälja hela bilen som skrotbil eller reservdelsbil, var noga i annonsen att säga vilka delar som fungerar och vilka delar på bilen som inte fungerar. Det är bättre att fungerande och hela bildelar säljs vidare och används än att de hamnar på återvinningen. Har du en entusiastbil, alltså en bil med högt värde i samlarkretsar, kan den säljas som renoveringsobjekt eller som reservdelsbil. Är det rätt typ av bil kan du tjäna en del pengar i stället för att fortsätta låta den stå.

🔑Hur och när registreras ägarbytet?

När bilen är betald ska man göra ett ägarbyte och registrera bilen på köparen. Det gör man genom att skicka in del 2 av registreringsbeviset – den gula delen – till Transportstyrelsen. Du kan även registrera ägarbytet via webben, det kan du läsa mer om här.

🤔Vems ansvar är det om bilen visar sig vara trasig efter köpet?

Även om du säljer bilen ”i befintligt skick” så kan du vara ansvarig för fel som upptäcks efter köpet, t ex om du kände till felet och inte upplyste köparen om det, om dom uppgifter du lämnat om bilens skick inte stämde, eller om bilen är i väsentligt sämre skick än köparen kunde anat utifrån bilens ålder och andra omständigheter. Blocket är enbart en marknadsplats och kan inte ta ansvar vid eventuella tvister.

🚘Vem är ansvarig för fordonsskatten när jag säljer bilen?

Den som står som ägare till bilen vid uppbördsmånadens första dag är skyldig att betala skatten. Ta hänsyn till detta vid förhandlingen och när du skriver köpekontraktet.

📄Kan man sälja bil utan registreringsbevis?

Det är inte möjligt att sälja bilen utan registreringsbevis del 2 – den gula lappen. Om du har tappat bort det så måste du beställa ett nytt innan du kan sälja bilen. Läs mer på Transportstyrelsen.

👩‍💼Vad behöver jag för papper för att sälja en bil?

Köpeavtal, ID-kort eller pass och registreringsbevis del 1 och 2 är absolut nödvändiga. Det kan även vara bra att ha med servicebok samt fakturor eller kvitton från reparationer, service och underhåll samt bruksanvisning för bilen.

Guide för att sälja bil privat

Hur säljer man en begagnad bil? Vad ska man tänka på när man säljer privat? När ska man annonsera på Blocket? Läs våra tips för att enkelt och tryggt sälja din begagnade bil till bästa pris.

Steg 1: Välj rätt tidpunkt

Har du en nyare bil gäller i de flesta lägen att det är viktigare att sälja snabbt än att vänta in rätt säsong, eftersom bilen tappar i värde med tiden. Marknaden är som hetast under våren, särskilt om det är en sommarbil du säljer. Under maj och oktober är begagnathandeln mest intensiv. Många vill byta till en rymlig bil inför sommarens semesterresor och det är även lockande med en ny bil när dygnen blir allt ljusare. På hösten stiger efterfrågan på en trygg och säker bil med bättre vinteregenskaper på mörka och hala vägar. Under industrisemestern och tiden ungefär från jul till februari är marknaden som svalast.

Steg 2: Förbered bilen

En bil som är fullt fungerande, skattad och besiktad är lättare att sälja än en som inte är det eftersom köparen vill slippa ha det bekymret hängande över sig. Se om möjligt till att reparera skavanker och besikta bilen innan du lägger ut den till försäljning eller bered dig på att få mindre betalt. Bilar på Blocket säljer snabbt, många redan inom 24 timmar, se därför till att du har allt i ordning när du ska publicera annonsen. Plocka fram allt som hör till bilen
  • Vinterhjul
  • Låsmuttrar till fälgarna
  • Domkraft
  • Extranycklar och liknande
  • All dokumentation som hör till bilen.
  • Glöm inte stereons lösenkod.

Steg 3: Ta snygga bilder till annonsen

Tvätta och städa bilen först. Smuts syns bättre på bild än vad man kan tro. Se till att fota så att hela bilen syns på bilderna, både utsidan och insidan från alla håll. Ta gärna bilderna i dagsljus eller i ett mycket väl upplyst garage. Mörka, gryniga bilder lockar inte till köp. Ju renare bakgrunden är, desto bättre framkommer bilen. Undvik plottriga parkeringar och rensa den egna uppfarten från cyklar och andra föremål. Både insida och utsida är bra att ha med i annonsbilderna. De flesta väljer ett foto taget snett framifrån som annonsens första bild. Andra knep för att lyckas med en säljande bild är exempelvis att nyttja en vacker himmel, en fin utsikt eller en snygg husfasad. Glöm inte att ta bilder på detaljer, såväl de fina som eventuella skavanker så att köparen vet vad de har att ta ställning till. Hela guiden för fotografering av bilen hittar du här.

Steg 4: Skriv en säljande annonstext

Skriv en saklig rubrik med bilmärke och modell. När du fyller i reg-numret hämtas uppgifter från Transportstyrelsen om modell- och tillverkningsår, växellåda, bränsletyp och för vissa även miltal. Uppgifter som saknas bör skrivas med i annonstexten. Berätta om bilens skick, utrustning och servicehistorik. Följer det med annan utrustning, som extra sommar- eller vinterdäck, takräcke och liknande? Annonser med utförlig beskrivning säljer fortare än de med kort annonstext. Köpare som möts av texten “ring för mer info” surfar vidare till nästa objekt. Ärlighet varar längst. Om du skriver med eventuella fel och skador får du köpare som faktiskt vill ha bilen i dess befintliga skick. Varken du eller köparen behöver bli besviken. Gör gärna en stavningskontroll - en rättstavad text ger ett bättre intryck.

Steg 5: Sätt rätt pris på din bil

Vilket pris är skäligt för en specifik bil- och årsmodell? Många skaffar sig ett hum genom att surfa annonser på Blocket långt innan man själv ska sälja. Lägg upp en bevakning i ditt Blocketkonto och följ prisutvecklingen beroende på säsong. Vill du få bilen såld snabbt sätter du ett lägre pris än andra annonsörer. Vill du ta ut ett högre pris bör du med fördel kunna motivera det i annonstexten såsom att den är nyvaxad eller har unika fälgar. Du kan även kolla värdet på bilen genom Blockets tjänst - Värdera bilen.

Steg 6: Sälj tryggt med kontrakt och försäkring

För oss är trygghet väldigt viktigt och vi vill att du ska känna dig trygg genom hela bilaffären. Därför har vi listat några tips och saker att tänka på när du säljer bil på Blocket, exempelvis kring provkörning, ägarbyte och betalningen. Här hittar du också Blockets juridiskt giltiga köpekontrakt som signeras med Mobilt BankID eller e-signering. Det är enkelt, tryggt och givetvis helt gratis. Vi erbjuder också en begagnatförsäkring och vägassistans via SBM.
Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer