Köp med Blocketpaketet

Köp med Blocketpaketet

Med Blocketpaketet kan du handla smidigt och säkert från säljare i hela Sverige. Säljaren skickar inte varan innan du har genomfört köpet och vår betalpartner Rocker ser till att dina pengar är i tryggt förvar medan du får hem och kontrollerar varan.

Få hem varan i lugn och ro innan pengar betalas ut

När du och säljaren har kommit överens om att skicka varan med Blocketpaketet så startar säljaren betalningen och du får ett mejl från oss med en länk till säker betalning. Efter att du har genomfört köpet så ser Rocker till att dina pengar är i tryggt förvar medan du får hem ditt Blocketköp. När du har hämtat ut varan har du 24 timmar på dig att kontrollera varan - läs mer om detta nedan under 24-timmarskollen.

Fyll i din adress och verifiera dig med BankID

När du har startat betalningen får du först fylla din adress dit du vill ha paketet skickat och sen verifiera dig med BankID. För oss är det viktigt att det känns tryggt för båda parter när ni köper och säljer på distans. Det är därför ni båda får verifiera er med BankID hos vår betalpartner Rocker innan ni genomför transaktionen. För att kunna ta emot en vara med Blocketpaketet måste du också vara kund hos Rocker, det blir du när du verifierar dig med BankID och godkänner deras villkor i flödet för Blocketpaketet.

Välj själv hur du vill betala, med Swish eller mot faktura

Du kan själv välja om du vill betala med Swish eller mot faktura med möjlighet till delbetalning när du använder Blocketpaketet. Oavsett hur du gör så gäller samma sak, vår betalpartner Rocker håller pengarna tills dess att du fått hem och kontrollerat varan. Om säljaren inte skickar varan inom 7 dagar så får du ingen faktura och om du har betalat med Swish så swishas hela summan tillbaka till dig.

24-timmarskollen!

När du har hämtat ut paketet har du alltid ett dygn på dig att kontrollera att din vara inte väsentligt avviker från beskrivningen i annonsen, eventuella bilder eller vad säljaren har utfäst. Därefter betalas pengarna ut till säljaren. Om någonting inte stämmer och du vill reklamera varan så måste du kontakta oss inom 24 timmar från det att du hämtat ut varan via detta formulär: Reklamation av Blocketpaketet. Glöm inte att du också behöver kontakta säljaren inom samma tid. Om vi inte har mottagit en reklamation inom denna tid kommer Rocker att betala ut pengarna för varan till säljaren.

Läs mer i vår steg för steg-guide

Vanliga frågor från köpare

Vad gäller om jag har betalar med Swish?

Vår betalpartner Rocker håller pengarna i 24 timmar från det att du har hämtat ut din vara innan de betalas ut till säljaren. Om säljaren inte skickar varan inom 7 dagar eller om du genomför en godkänd reklamation inom 24 timmar efter det att du hämtat ut varan så swishar Rocker tillbaka pengarna till dig.

Vad händer om något är fel med min vara?

Du som köpare har 24 timmar på dig att kontrollera att den vara du köpt inte väsentligt avviker från varans beskrivning i annonsen, bilder eller från vad säljaren eventuellt utfäst. Vid reklamation av varan så ska du kontakta oss inom 24 timmar från det att du hämtat ut varan via detta formulär: Reklamation av Blocketpaketet. Du behöver också kontakta säljaren inom samma tid. Om vi inte har mottagit en reklamation inom denna tid kommer Rocker att betala ut pengarna för varan till säljaren. Tänk på att konsumentlagstiftningen inte gäller vid köp mellan privatpersoner. Detta innebär bland annat att du inte har någon ångerrätt, bytesrätt eller öppet köp om du är missnöjd med varan. Här kan du läsa Blocketpaketets fullständiga användarvillkor.

Vad kostar Blocketpaketet?

Vad det kostar att köpa en vara med Blocketpaketet baseras på vad paketet väger och hur stort det är. Säljaren räknar ut kostnaden för frakten på sidan Mina annonser. När en säljare har lagt till erbjudandet om Blocketpaketet på sin annons så visas fraktpriset för alla köpare som besöker annonsen på Blocket. Det är du som köpare som står för frakten.

I vilka kategorier kan jag använda Blocketpaketet?

KategoriUnderkategori
Bildelar & biltillbehör
Bilstero
GPS
Reservdelar
Övrigt
Båtdelar & tillbehör
Motor & propeller
GPS & Navigering
Övrigt
Husvagnar & husbilar
Tillbehör
Mopeder & A-traktor
Tillbehör
MC-delar & tillbehör
Däck & fälg
Reservdelar
Hjälm/Skydd/Kläder
Övrigt
Möbler & Heminredning
Antikt & Konst
Mattor
Hyllor & förvaring
Belysning
Hemtextil & Prydnad
Övrigt
Husgeråd & Vitvaror
Kökstillbehör & Porslin
Övrigt
Verktyg
Har inga underkategorier
Barnartiklar & leksaker
Barnmöbler
Barnvagnar & tillbehör
Bilbarnstolar
Leksaker
Övrigt
Böcker & studentlitteratur
Cyklar
Tillbehör
Accessoarer & Klockor
Klockor
Smycken
Väskor
Övrigt
Djur
Katt- & hundtillbehör
Hobby & samlarprylar
Frimärken & mynt
Hobbyfordon
Radiostyrt & modell
Serietidningar
Symaskin & textil
Historiska föremål
Övrigt
Hästar & ridsport
Utrustning
Jakt & fiske
Jakt
Fiske
Övrigt
Musikutrustning
Gitarr/bas/förstärkare
Piano & klaviatur
Dragspel
Trummor & slagverk
Studio- & scenutrustning
Övrigt
Elektronik
Datorer & TV-spel
Stationära datorer
Bärbara datorer
Datortillbehör & program
PC-spel & onlinespel
TV-spel
Övrigt
Surfplattor
Ljud & Bild
Filmer & Musik
Foto & videokameror
MP3-spelare
Stereo & surround
Video- & DVD-spelare
TV & projektor
Övrigt
Telefoner & tillbehör
Telefoner
Tillbehör
Böcker & studentlitteratur
Har inga underkategorier
Sport & fritid
Bollsport
Camping & friluftsliv
Dyk- & vattensport
Golf
Träning & hälsa
Vintersport
Övrigt

Hitta ditt Blocketfynd