Köp med Blocketpaketet

Med Blocketpaketet kan du handla smidigt och tryggt från säljare i hela Sverige. Säljaren skickar ditt Blocketfynd först när du har betalat och vår betalpartner Rocker ser till att dina pengar är i tryggt förvar medan du får hem och kontrollerar det du köpt.

Så går det till

1. Säljaren startar betalningen i meddelandekonversationen
När du och säljaren har kommit överens om att skicka med Blocketpaketet startar säljaren betalningen och du får ett meddelande i er chattkonversation med en länk till säker betalning.

2. Fyll i din adress och verifiera dig med BankID
När betalningen är startad får du först fylla i den adress dit du vill ha paketet skickat. För oss är det viktigt att det är tryggt för båda parter när ni köper och säljer utan att träffas. Därför behöver ni båda verifiera er med BankID hos vår betalpartner Rocker innan ni genomför transaktionen. Efter att du har betalat ser vår betalpartner Rocker till att dina pengar är i tryggt förvar medan du får hem ditt Blocketfyndköp.

3. Välj själv hur du vill betala, direkt eller på faktura
Du kan själv välja om du vill betala med Swish eller mot faktura med möjlighet till delbetalning. Oavsett hur du gör så gäller samma sak, vår betalpartner Rocker håller pengarna tills dess att du fått hem och kontrollerat varan. Om säljaren inte skickar varan inom 7 dagar får du ingen faktura och om du har betalat med Swish så swishas hela summan tillbaka till dig.

4. Kontrollera varan inom 24 timmar
När du har hämtat ut paketet har du alltid ett dygn på dig att kontrollera att din vara inte väsentligt skiljer sig från beskrivningen i annonsen, eventuella bilder eller vad säljaren har beskrivit i annonsen. Därefter betalar vår betalpartner Rocker ut pengarna till säljaren.

Om någonting inte stämmer och du vill reklamera ditt köp så kontaktar du oss inom 24 timmar från det att du hämtat ut varan via detta formulär: Reklamation av Blocketpaketet. Glöm inte att du också behöver kontakta säljaren i er inom samma tid.

Hitta ditt Blocketfynd

Vanliga frågor från köpare
Vad gäller om jag har betalat med direkt med tex Swish?
Vad händer om något är fel med min vara?
Vad kostar Blocketpaketet?
I vilka kategorier kan jag använda Blocketpaketet?

Läs också

Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer