Blocketbetalning steg för steg

Blocketbetalning steg för steg

När köparen och säljaren är överens så väljer säljaren Blocketbetalning i er konversation inne på meddelanden.


1. Säljaren får verifiera sig med BankID hos vår betalpartner [Rocker](https://rocker.com/checkout/). (köparen får också göra det senare), ange det bankkonto som pengarna ska betalas ut till och fylla i pris (upp till 300 000 kr). Då skickas ett betalningsuppdrag iväg till köparen! (Tips: Glöm inte att skriva köpekontrakt innan ni genomför betalningen. Finns gratis att ladda ner eller signera digitalt hos oss.)

2. Köparen får ett meddelande att det är dags att betala. Sedan får köparen verifiera sig med BankID, fylla i personuppgifter och godkänna köpet hos Rocker. Allt är tydligt uppspaltat i sammanfattningen, det är bara att signera!

3. Nu är köpet färdigt! Både köpare och säljare får en bekräftelse och kvitto på att köpet har gått igenom (ni kan se bekräftelsen både på Blocket och på er mejl). Har säljaren någon av storbankerna så betalar Rocker normalt ut hela köpesumman inom några minuter. Men det kan ta 1-2 bankdagar för dig med en mindre bank. Köparen får en faktura inom 1-2 vardagar med 14 dagars betaltid och möjlighet till delbetalning.

Grattis till köpet och en lyckad försäljning!

Glöm inte att genomföra ägarbyte hos Transportstyrelsen. Det gör ni enkelt i deras app eller på deras hemsida.


Utbetalningstider till säljaren


BankTid
SwedbankInom 5 minuter
NordeaInom 5 minuter
SEBInom 5 minuter
DanskebankInom 5 minuter
HandelsbankenInom 5 minuter
LänsförsäkringarInom 1-2 dagar
SkandiaInom 1-2 dagar
Ica BankenInom 1-2 dagar
Forex bankInom 1-2 dagar
ÅlandsbankenInom 1-2 dagar
  • Dina pengar betalas vanligtvis ut inom ovan nämnda tidsintervall. Om du inte har fått pengar inom angivet tidsintervall är du välkommen att kontakta Rockers kundservice för mer information om din utbetalning.
  • Gör en intressekoll på din bil!