Sök smart

Sök smart bland annonserna

Visste du att det finns en hel del smarta sätt att söka på för att lättare hitta guldkornen på Blocket? Vi har samlat några av våra bästa tips här.

Sök flexibelt med *

Söker du tex efter en stol så skriv * (stjärna) före och efter ordet stol i sökfältet så visas alla annonser där ordet stol ingår i början, slutet eller mitt i ett ord, tex köksstol eller stolar. Det kan vara smart att använda stjärna om du är osäker på hur ett ord stavas.

Se fler sökresultat med ELLER

Är du ute efter vissa designers eller varumärken? Du kan söka efter flera varumärken samtidigt genom att skriva ordet ELLER emellan orden i sökfältet. Söker du tex efter både en stol från Eames och en soffa från Hans Wegner så skriv Eames ELLER Wegner så visas möbler från båda märkena tillsammans.

Ta bort produkter du inte vill se med EJ

Skriv Volvo EJ V70 så visas alla fordon från varumärket Volvo utom modellen V70. Det går också att sätta ett minustecken framför det ord du inte vill få med i sökningen, ex. Volvo -V70.

Hitta exakt med " "

Skriv det du söker efter inom "", exempelvis "Arne Jacobsen Sjuan", för att få sökningen så relevant som möjligt. Då visas bara annonser med Arne Jacobsen Sjuan och inte de annonser där orden Arne Jacobsen och Sjuan finns på olika platser i annonsen.

Stava lika fel som annonsören

Ibland kan det gå lite fort när en annons skrivs, då kan det hända att det blir felstavningar eller särskrivningar som gör att du inte får upp annonsen. Testa att söka med olika stavningar, som exempelvis Mini Rhodini, Min Rodini, Mni Rodini etc.

Spara sökningen och gör en bevakning

Genom att spara din favoritsökning och skapa en bevakning i ditt Blocketkonto, kan du snabbt få information när nya annonser som matchar din bevakning läggs upp på Blocket. Varje kväll får du ett mail av oss med dagens annonser som matchar dina bevakningar och har du Blocket-appen så kan du dessutom slå på pushnotiser - så får du ett pling i mobilen direkt när det du söker läggs ut på Blocket. Smart, eller hur?

Mer om sökningar

 • Det spelar ingen roll om du skriver stora eller små bokstäver i sökorden
 • Ett sökord måste innehålla minst två bokstäver, tre om det används med *
 • Ett sökord får innehålla A-Ö, 0-9, & (och-tecknet), / (delat-med).
 • Skriver du ett annat tecken kommer det behandlas som ett mellanslag av sökmotorn.
 • Vissa accenter, apostrofer och liknande tas bort, men sökmotorn betraktar exempelvis ü som u och ë som e.
 • Hur vet jag vad jag ska söka efter?

  Om du inte vet vad du är ute efter kan det vara svårt att komma på sökord. Ett tips är att surfa runt bland Blocketannonser eller andra sajter inom den kategori du är intresserad av att hitta något inom, för att hitta inspiration. Skriv sedan upp tillverkare och modeller som du gillar. Om du är ute efter designmöbler eller designkläder kan du också surfa in på Blocket Design eller Blocket Mode. Där vi har samlat kända varumärken för respektive kategori på ett och samma ställe. Om det du söker efter inte finns just nu kan du lägga en bevakning på det du letar efter.

  Testa dina nya sökkunskaper

  Schibsted logo
  Blocket är en del av Schibsted.
  Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer