Sälj nytt och begagnat
Salj nytt och begagnat

Sälja begagnat i 5 steg

Visste du att genomsnittssvensken har oanvända saker hemma värda hela 17.000 kr? Gör plats hemma och fyll på plånboken!

Så här kommer du igång:Gå igenom det du inte använder. En bra tumregel är att sälja saker du inte använt på ett år – oavsett om det är nytt eller begagnat.
Sätt ett försäljningsmål så blir det roligare att rensa – exempelvis pengar till en resa.

Var sak har sitt pris! Och priset spelar stor roll! Kolla hur andra prissatt liknande prylar. Om du vill sälja något extra snabbt kan du alltid sätta ett lägre pris än genomsnittet.
En bild säger mer än... ja, du fattar! Bilden är det första som syns i din annons och ska väcka uppmärksamhet och intresse.

Fota i dagsljus och se till att bilden är skarp. Gärna från olika vinklar mot en lugn bakgrund så att din pryl kommer till sin fulla rätt. Kom ihåg att fler bilder är bättre!


Hitta fler tips på Blockets fotoskola.
Men orden är också A och O... Skriv en tydlig rubrik och annonstext – vad skulle du vilja veta om du var köparen? Mått, färg och ålder till exempel. Skriv också ut eventuella fel och skador. Och du, glöm inte att göra en stavningskontroll. Det blir bäst så!

Öka möjligheterna att synas


Om du vill att din annons ska synas extra mycket kan du lägga till att du vill att annonsen ska synas i vårt galleri. Du kan välja att publicera din annons i galleriet när du lägger upp din annons och du kan även närsomhelst efter att din annons publicerats uppdatera den till en gallerietannons.

Genom att förnya annonsen hamnar din annons högst upp i sökresultatet.

Ändra annonsen efter ett tag

Får du inte din vara såld? Prova att ändra annonsen för att få fler svar. Prova t. ex. att sätta ett lägre pris eller byta rubrik.

Säker försäljning

- Följ gärna våra råd kring hur du handlar tryggt på nätet med till exempel säkra betalningslösningar.
Lycka till med försäljningen!

Dags att sälja?

Glöm inte appen!

Finns i Apple Store & Google Play.
Blocket är en del av Schibsted marketplaces.
Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer