Sälj nytt och begagnat

Sälj nytt och begagnat på Blocket

Det är enkelt och smidigt att sälja på Sveriges största marknadsplats. Var fjärde vara är såld inom ett dygn!


Kom igång med försäljningen!

Gå igenom det du inte använder. Saker du inte använt på ett år är kanske dags att sälja? Har du svårt att skiljas från dina saker? Ta hjälp av en vän som är objektiv. Sätt mål för din försäljning så blir du mer motiverad, tex pengar till en resa. Det blir roligare med sparmål.


Sätt ett bra pris

Att sätta rätt pris är A och O. Ett tips är att titta på vad andra satt för priser för liknande varor och anpassa sig efter det.
Behöver du få dina saker sålda extra snabbt? Då kan det såklart vara en bra idé att sätta ett lägre pris än andra annonser. Om du vill kan du såklart skänka bort saker du inte vill ha, och göra någon annan glad. Bortskänkes är den mest sökta termen på Blocket.


Ta bra bilder

En bild säger mer än tusen ord och bilden är det första dina potentiella köpare ser. En riktigt bra bild fångar deras uppmärksamhet och gör att flera går in på just din annons. Placera din pryl mot en ren miljö så att bakgrunden inte tar fokus från det du vill sälja.
Fota i dagsljus. Kolla så att din bild är skarp innan den publiceras. Suddiga och oskarpa bilder fångar inte köparens intresse lika väl. Ta gärna fler bilder ur olika vinklar.
Fler tips hittar du på Blockets fotoskola.Skriv en tydlig rubrik och annonstext

Vad skulle du behöva veta om du var köparen? Skriv en tydlig och saklig rubrik och en utförlig och relevant annonstext. Ta med information som tex mått, färger och ålder.
Var ärlig, skriv ut eventuella fel och skador. Kör gärna en stavningskontroll. En rättstavad text ger ett bättre intryck.

Öka möjligheterna att synas

Om du vill att din annons ska synas extra mycket kan du lägga till att du vill att annonsen ska synas i vårt galleri. Du kan välja att publicera din annons i galleriet när du lägger upp din annons och du kan även närsomhelst efter att din annons publicerats uppdatera den till en gallerietannons.
Genom att förnya annonsen hamnar din annons högst upp i sökresultatet.

Ändra annonsen efter ett tag

Får du inte din vara såld? Prova att ändra annonsen för att få fler svar. Prova tex att sätta ett lägre pris eller byta rubrik.

Säker försäljning

- Följ gärna våra råd kring hur du handlar tryggt på nätet med till exempel säkra betalningslösningar.
Lycka till med försäljningen!

Lägg in en annons idag

Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer