Köpa akvariefisk
Kopa akvariefisk

Tips för dig som ska köpa akvariefiskar

Ciklider, neontetror, slöjsjärtar och andra vackra akvariefiskar säljs ofta på Blocket. Vi har samlat några saker att tänka på för dig som ska bli akvarieägare.

Blockets regler

Att köpa akvariefisk innebär ett stort ansvar och skall inte vara en ogenomtänkt impulshandling. Därför har Blocket regler för lägsta pris på fiskar (25 kr).

Köp akvariefisk tryggt!

  • Att ha fisk tar mer tid och kräver mer kunskap än man kanske tror. Ta reda på så mycket du kan om den fiskart du är intresserad av, innan du köper akvariefisk. Information finns till exempel på Zoopet.
  • Det är lag på att akvarium ska anpassas efter den fiskart som bor i det vad gäller temperatur, vattenkvalitet, bottenmaterial och inredning. En sida av akvariet ska också vara insynsskyddad.
  • Akvarievattnets volym, djup och yta ska enligt lag anpassas efter hur många och hur stora fiskarna är, samt efter deras levnadssätt.
  • Det är generellt inte tillåtet att hålla akvariefiskar i klotformade akvarier.
  • Olika fiskarter kräver olika foder. Ta reda på vad den fiskart du håller ska äta, samt hur mycket och hur ofta.
  • Kolla upp om du behöver en tilläggsförsäkring i din hemförsäkring för ditt akvarium.
  • Tänk på att vissa djur som klassats som hotade kan kräva ett importtillstånd. Läs mer om CITES-tillstånd på Jordbruksverkets hemsida.

Läs mer på Djurskyddets hemsida

Det är viktigt att du tar reda på vad som krävs av dig som ägare och vårdare innan du gör slag i saken och skaffar dig akvariefiskar. Bra vägledning och råd hittar du hos vår samarbetspartner Djurskyddet Sverige. Där hittar du råd som är anpassade till alla djurkategorier du hittar på Blocket.

Köp & sälj djur tryggt på Blocket

Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer