Här är bästa stylingstipsen för din klädstil
Bästa stylingtips kläder

7 stylingtips för att hitta din klädstil

En snygg stil behöver inte kosta skjortan. Genom att köpa begagnat får du ofta bättre kvalité till ett lägre pris. Men vilken klädstil passar dig bäst? Här är sju stylingtips.

Har du en garderob fylld med kläder som inte passar ihop? Du är inte ensam. Det är vanligt att köpa kläder utan att tänka på hur de matchar plaggen du redan har. För att få till en röd tråd behöver du våga bestämma dig, inventera och komplettera. Här är fyra tips.

1. Välj klädstil efter behov

Börja med att fundera på vilken eller vilka stil du gillar. Skriv upp de tillfällen du behöver olika typer av kläder för – det kan exempelvis vara för jobb och fritid. Gör därefter research och leta efter olika inspirationsbilder. Gillar du en minimalistisk stil med enkla former eller kanske en dressad look med klassiska inslag som kavaj och skjorta? Gör ett moodboard för dina olika tillfällen och bestäm dig för en till tre stilar som känns bra att kombinera med varandra.

2. Inventera din garderob

Tricket för att hitta en personlig klädstil stavas matchning. Kläderna i din garderob ska lätt gå att kombinera till en snygg helhet, det brukar också spara mycket tid. Börja därför med att inventera din befintliga garderob. Dela upp kläderna i underdelar, överdelar och eventuellt klänningar. Skilj på baskläder och plagg som står ut.

3. Hitta rätt mix

Nu börjar det kluriga, men också roliga! Målet är bygga ihop outfits enligt stilarna i ditt moodboard. Är det svårt? Börja med en eller två outfits. Saknar du plagg? Skriv upp! Sträva efter en mix av baskläder och plagg som står ut, både för över- och underdelar.

4. Komplettera din garderob

Utgå från din lista – saknar du kanske en svart kavaj, en knallig topp eller ett par raka jeans? Sök bland utbudet här. Om du köper plaggen begagnade kan du välja märken av bättre kvalité – de håller ofta lägre och kan dessutom säljas vidare.

H2: Generella stilknep

Det finns vissa stilknep som du kan inspireras av oavsett vilken stil du har. Ofta handlar det om att skapa kontraster, men lagom många. Här är tre enkla tips.

Välj olika material

Ett enkelt stilknep är att blanda olika material. Tänk glansiga material som siden och viskos tillsammans med stickat och bomull. Håll dig till en färgskala så att kontrasterna inte blir för stora.

Matcha färger, inte mönster

Så länge du håller dig till en färgskala kan du blanda olika mönster. Du kan också blanda olika färger, men håll dig då borta från mönster – annars kan det lätt bli rörigt.

Blanda basplagg med kläder som står ut

Om du har basplagg och kläder som står ut i både under- och överdelar kan det skapa intressanta och snygga kontraster. Ett basplagg kan exempelvis vara en svart stickad tröja, som kan matchas med en kjol eller ett par byxor av annorlunda skärning eller material – något som står ut.
Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer