Hyr stuga tryggt
Fritidshus

Handfasta tips för att hyra semesterboende tryggt

Marknaden för fritidsboende är under högsäsong intensiv och kan därför locka till sig oseriösa aktörer. Men det finns sätt att identifiera bedragare och hyra fritidshus tryggt och smidigt. Här har vi samlat våra främsta tips.

Var vaksam på anonyma uthyrare

Använd tjänster där värdarna är verifierade. Är de inte det så kan du själv söka fram värdens namn och telefonnummer och se att det stämmer med uppgift i annonsen.

Om uthyraren befinner sig utomlands

Om uthyraren finns utomlands, var extra försiktig! Vill hen dessutom använda anonyma betaltjänster som till exempel Western Union rekommenderar vi att avstå från affären.

Betala inte hyra i förskott

Var försiktig med att betala hyra i förskott om det ska ske utanför bokningssystemen. Bedragare vill ofta hetsa dig till ett snabbt beslut "-det är många som svarat, flera vill slå till!" Allt för att du skall betala handpenning eller förskottshyra. Vill man stressa dig att genomföra affären bör du definitivt avstå.

Anmäl oseriösa annonsörer

Om du upptäcker en misstänkt bedragare så ska du anmäla värden på en gång.

Kontrollera adressen/platsen

Be om fastighetens beteckning eller adress och sök hos Lantmäteriet.

Be om referenser

Be om referenser från tidigare hyresgäster. Du kan också se om det finns en samfällighetsförening som kan ge referenser. De brukar oftast ha egen hemsida på nätet där kontaktuppgifter till funktionärer anges. Där kan du kontakta föreningen och be om referenser.

Hyr stuga tryggt med Blocket

Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer