Så här tvättar du duschväggen inför uthyrning eller flytt
rengöra duschväggar

Tvätta duschväggen skinande ren

När det är dags för uthyrning eller flytt är det också dags för en grundlig städning av badrummet och duschen. Inte det roligaste med att flytta kanske – men med våra tips blir det smidigt att göra duschen riktigt ren och fin.

Rena duschväggar ger en härlig och fräsch känsla åt hela badrummet. Här får du tipsen för grundrengörningen men också vad du kan tänka på efter varje dusch för att duschen ska hållas ren längre.

Testa vassa husmorsknep

Dyra och starka rengöringsmedel är inte ett måste. Många har till exempel insett vilket mirakelmedel ättika är vid städning. Även när det kommer till att få bort kalk från duschen är ättikan en riktig hjälte. Gör så här: blanda ättika med lika mycket vatten i en sprayflaska. Du kan även ha i några droppar diskmedel eller såpa. Spraya blandningen på duschdörrarna och låt verka i några minuter. Gnugga sedan med en blöt svamp som inte lämnar repor. Skölj av och dra gärna av vattnet med en skrapa – nu kan du säga hejdå till alla kalkfläckar!
Om du istället har ett badkar hemma kan du tappa upp varmt vatten och låta det stå och ånga en stund. Nu blir badkaret enkelt att få rent, ångan hjälper nämligen till att lösa upp kalkfläckarna.
Ett annat knep är att dela en grapefrukt på mitten, hälla lite salt på den skurna ytan och skrubba den som en borste på fläckarna. Citron fungerar på samma sätt.
Vill du ha en riktigt skinande dusch? Testa vinäger som finish. Blanda lika delar vinäger och vatten. Droppa blandningen på en mjuk trasa och torka glasen.

Kom ihåg kaklet

Kakelväggen behöver också lite omtanke då och då, och även här funkar husmorsknep utmärkt. Använd samma ättiksspray som till duschdörrarna, låt verka en stund och skrubba sedan med en borste. Vid fogarna kan du använda en mjuk tandborste.

Efter varje dusch

Ha en gummiskrapa liggande i duschen, några skrap efter varje dusch är snabbaste sättet att få bort vatten som lämnar kalkavlagringar. Du kan också testa att skölja av duschväggarna med kallt vatten efter varje dusch. Varmvatten dunstar snabbare och lämnar kalken kvar, medan kallvatten hinner rinna av och då tar den mesta kalken med sig.
Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer