Tips till dig som ska hyra förråd
hyra-förråd

Tips till dig som ska hyra förråd

Större livsförändringar, flytt eller bara rensning av hemmet – oavsett vilken utmaning du står inför kan ett förråd komma väl till hands. Att hyra ett förråd innebär dock en extra månadskostnad, så det kan vara smart att planera i förväg för att vara säker på att det blir rätt. Här är några saker att tänka på innan du hyr ett förråd.

Hur gör jag för att hyra ett förråd?

Fundera över i vilket syfte du behöver hyra ett förråd, vilken budget du har, samt hur stort förråd du kan tänkas behöva. Jämför sedan flera sajter och annonser med varandra för att säkerställa att du får rätt yta för pengarna. Dubbelkolla alltid bindningstid och uppsägningstid innan du bestämmer dig.

Var kan jag hyra ett förråd?

På Blocket hittar du annonser från både privatpersoner och företag av allt från containerförråd till stora lagerlokaler runt om i Sverige. Det finns även flera företag som erbjuder egna förrådslösningar. Det viktigaste är att läget, storleken och priset är rätt för just dina behov.

Saker att tänka på innan du hyr ett förråd

Rensa innan du hyr

Genom att rensa bland dina saker innan du hyr ett förråd kan du spara flera viktiga kronor i månaden. Ju färre grejer du behöver ställa undan desto mindre förråd behöver du hyra.

Välj förråd efter behov

Det är viktigt att förrådet matchar just dina behov. Några saker att ha i åtanke när du väljer förråd är därför läge på förrådet, öppettider, bindningstid och uppsägningstid. Fundera på om du kommer behöva åka regelbundet till förrådet eller planerar att förvara saker du inte kommer behöva på ett tag? Är det en kortsiktig lösning eller ett långtidsbehov? På så sätt minskar risken att du behöver betala för ett förråd som du inte är nöjd med.

Packa smart och planera utrymmet

Utöver att rensa innan du hyr ett förråd kan det vara smart att ha en plan för hur du packar dina saker. Fundera även över hur du kan optimera ytan i förrådet. Om du vet att det finns saker du kommer använda regelbundet behöver de nog stå lättåtkomligt. Möbler som ska magasineras kan även fungera som extra förvaringsutrymme. En bokhylla eller en garderob funkar lika bra i ett förråd som i ett hem när det kommer till att förvara prylar.

Skydda dina ömtåliga saker

Det är också bra att planera för hur dina saker behöver förpackas för att inte ta skada i förrådet. Om du till exempel hyr ett förråd som är delvis utomhus eller i en oskyddad lokal kan väder, fukt och vind slinka igenom och orsaka skada på sköra möbler. Skaffa ordentligt skyddsmaterial för saker du är lite extra rädd om som exempelvis antikviteter, mattor och tygmöbler. Ett annat tips är att använda genomskinliga plastlådor att packa i istället för kartonger. Det gör det lättare för dig när du behöver hämta något, då du kan se vad du har för saker i lådan utan att behöva ta ner och öppna den.
Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer