Sakerna du borde köpa begagnat
Vilka saker borde man köpa begagnat

Här är sakerna du borde köpa begagnat

Sport- och friluftsutrustning, barnprylar och teknik är några exempel på saker som går att hitta i toppskick men till fyndpriser på begagnatmarknaden. Här listar vi några saker du borde köpa begagnat istället för nytt.

Utöver att det är bra för miljön är det ekonomiskt att handla begagnat. Sportprylar, friluftsutrustning och barnsaker som bara använts någon enstaka säsong eller ett fåtal gånger hamnar ofta på Blocket för en bra bit under inköpspris.
Här är några grejer du alltid borde kolla om du hittar på Blocket innan du köper nytt.

1. Friluftsutrustning

Ett nytt tält som klarar väder och vind kostar ofta över 10 000 kronor i nypris. Samtidigt är det en sådan sak som kan hålla hög kvalitet även efter några års användning. Samma sak gäller ryggsäckar, stormkök, campingbord, kikare och annan utrustning. Här kan du fynda och hitta kvalitetsprodukter till så lite som en tredjedel av nypriset.

2. Babykläder

Små bebisar växer fort ur sina kläder och innan de börjar krypa så gör de heller ingenting som direkt sliter på kläderna. Därför finns det en uppsjö av bebiskläder till salu på olika begagnatsajter. Ytterligare en fördel med att handla just babykläder second hand är att de förmodligen redan är tvättade ett antal gånger. Små bebisars hud kan vara väldigt känslig och köper du nytt bör du tvätta kläderna åtminstone ett par gånger innan du använder dem.

3. Elektronik

Behöver du ny dator, TV eller smartphone? Här kan du spara tusenlappar på att kolla begagnathandeln först. Det finns gott om tekniknördar som vill ha den senaste modellen och som därför säljer sin teknik trots att den (i mångas ögon) är i princip ny och fortfarande har hög prestanda.
Vet du vilken modell du vill ha? Skapa bevakningar här på Blocket och vara snabb när ett fint exemplar dyker upp.

4. Möbler och inredning

Många tänker att begagnade möbler bara för är en viss typ av inredningsstil, men det går självklart att hitta nyare möbler second hand. På Blocket finns allt från värdefulla designklassiker till IKEA:s senaste kollektioner att fynda till lägre priser.

5. Sportutrustning

Skidor, cyklar, klättringsutrustning och surfbrädor – listan kan göras lång på sportutrustning som blivit stående i förråd oanvända för att sedan säljas. Håll särskilt utkik när förråden rensas på våren eller när sakerna inte är i säsong, då kan man göra de bästa fynden.

5. Verktyg och maskiner

Genom att köpa verktyg och maskiner begagnat kan du kosta på dig mer högkvalitativa produkter utan att betala mer. Men var noggrann när du köper maskiner som är batteridrivna. Batterierna kan nämligen ha blivit dåliga och nya kan vara dyra. Många tillverkare har batterier som är kompatibla med alla deras maskiner, så att har du redan en maskin med ett bra batteri så kan du kan du använda det till flera maskiner av samma tillverkare.
Blocket är en del av Schibsted marketplaces.
Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer