Hitta begagnad kurslitteratur
köpa begagnad studentlitteratur

Hitta begagnad kurslitteratur

Sitter du med en lång lista på dyr kurslitteratur att skaffa inför terminsstart? En ny kursbok kan kosta allt från 500 till 2000 kronor, men genom att köpa begagnad kurslitteratur kan du spara flera hundralappar. Vi går igenom vad du bör tänka på när du köper kurslitteratur begagnat.

Var kan jag köpa begagnad kurslitteratur?

Det allra största utbudet av begagnad kurslitteratur hittar du på nätet. På Blocket hittar du dagligen flera tusen annonser inom böcker och Studentlitteratur från hela Sverige. Om du är ute efter en speciell utgåva av en kursbok finns det även flera sajter som specialiserat sig på att bara sälja begagnad kurslitteratur, som till exempel campusbokhandeln.se eller studentapan.se.
Tips! Kolla på ditt universitetsbibliotek eller det lokala biblioteket om boken finns att låna innan du köper. Om det är en populär bok har bibliotek ofta flera kopior, så chanserna är stora att du kan låna om du är ute i god tid.

5 saker att tänka på när du köper kurslitteratur begagnat

Jämför pris

För att vara säker på att du inte betalar överpris kan det vara smart att jämföra priser mellan annonser. Kolla även först vad boken kostar som ny, så har du ett hum om vad som är ett rimligt pris för en begagnad version.

Utgåva

En av de viktigaste sakerna att ha koll på, oavsett om du köper en ny eller begagnad kursbok, är vilken utgåva du behöver. Ibland handlar det om mindre ändringar mellan utgåvor, men många gånger kan det vara stora skillnader på kapitel och sidnummer. För att vara på den säkra sidan är det bäst att köpa den utgåva som specificeras av din lärare.

Skick på boken

En begagnad kursbok behöver inte det betyda en sliten kursbok. Kolla in bilderna som säljaren har lagt upp och fråga om du känner dig osäker. Ett varningstecken är om det inte finns några bilder i annonsen.

Samfrakta

Om säljaren eller sajten erbjuder är det alltid smart att köra samfrakt, speciellt när du ska köpa tunga kursböcker. När du hittat en bok du behöver hos en säljare kan du kika bland deras andra annonser för att se om de har en till kursbok du behöver. Lycka till med dina studier!
Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer