Tryggt cykelköp

Gör ett tryggt cykelköp

Det är tyvärr många cyklar som stjäls och säljs vidare. Hjälp oss att hålla cykeltjuvar borta från Blocket och undvik att köpa en stulen cykel med våra enkla tips.

Tänk på det här när du ska köpa en begagnad cykel

 • Till att börja med – om du känner dig osäker och misstänker att en cykel du kollar på är stulen, köp den inte. Gör en schysst affär istället.
 • Be att få se originalkvittot på cykeln.
 • Kolla ramnumret på cykeln. Om det är bortskrapat eller ser manipulerat ut på något sätt –köp inte cykeln. Ramnumret är instansat i cykelramen, du hittar det oftast på stolpen under styret.
 • Använd alltid sunt förnuft. Om affären eller priset verkar för bra för att vara sant är det oftast det också!
 • Om säljaren du träffar säger att cykeln i annonsen är såld men att det går att ”fixa” en annan, köp inte cykeln. Även om det kan kännas frestande.
 • Ladda ner Blockets köpekontrakt för cykel och kom överens med säljaren att ni tillsammans fyller i köpeavtalet på plats när affären görs upp. Fråga om det är okej att kolla säljarens legitimation och anteckna namn samt referensnummer som varje ID-kort och körkort har. Om det är ett pass antecknar du passnumret. Fyll även i cykelns ramnummer, eventuell skador på cykeln och priset så är det är enkelt att i efterhand visa vad som ingick i köpet och vem du har har köpt cykeln av.
 • Bra att veta om stulna cyklar

  En ägare har alltid rätt att få tillbaka stulen egendom även om du har köpt varan "i god tro". Om du misstänker att en cykel du kollar på är stulen – anmäl annonsen till oss på Blocket. Du kan läsa mer om köp i god tro och andrahandsköp hos Stöldskyddsföreningen.

  Nu har du koll på läget!

  Schibsted logo
  Blocket är en del av Schibsted.
  Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer