Sälja cykel
Salja cykel

Tips för dig som ska sälja cykel

Har du en begagnad cykel du ska sälja? Här är våra bästa tips för en bra snabb och smidig affär!

  • Har den stått länge i förrådet så kan det vara bra att göra rent din cykel, smörja kedjan och pumpa däcken!

- Kolla att allt funkar som det ska på cykeln (bromsar, lampor, växlar) och laga det som är trasigt. __Det ökar dina chanser till ett bra pris.__

- Ett personligt tips från en Blocketanställd: finns det ett lås på cykeln? Leta fram alla nycklar direkt, så slipper du leta när köparen står i hallen. 🙈

- Fotografera gärna din cykel utomhus i olika vinklar mot en neutral bakgrund och var ärlig med eventuella skavanker.

- Skriv gärna med cykelns märke i rubriken, det gör det enklare för köparen att hitta din annons. Om du säljer en barncykel, ange även tumstorleken i rubriken.

- Om du vet vilken ramstorlek du har på cykeln, skriv det i annonsen. Om du inte vet ramstorlek kan det hjälpa en köpare att veta hur lång du är och på så sätt få en uppfattning om cykeln har rätt storlek!

- *Satsa på att hålla annonstexten kort.* __Men se till att ha med all information som kan vara av intresse för en köpare.__ Exempel på bra information att ha med i annonsen är: Storlek, märke, var cykeln är köpt, när den köptes och vad du köpte den för. Och berätta gärna om det kommer med någon bra extrautrustning.

- Leta fram originalkvittot på cykeln om du har det kvar!

- Många tycker att det är lite nervöst att köpa en cykel begagnat, så gör det du kan för att köparen ska känna sig trygg. Om köparen vill kan du till exempel legitimera dig i samband med köpet och skriva ett köpekontrakt för ägarbytet. [Här hittar du färdiga köpekontrakt för cykel.](https://www.blocket.se/adout/static/kopekontrakt/cykel_ver3.pdf "Här hittar du färdiga köpekontrakt för cykel.")

Nu är du redo!

Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer