Källor-biltest

3 bra svenska källor för biltest

En viktig del i researcharbetet är att ta reda på vad andra tycker om den bil som du är intresserad av. Att läsa olika biltest är bra informationskällor. Vi listar tre bra källor för tester av begagnade bilar på svenska.

Att tänka på innan du läser biltest

Innan du tar del av våra tips kan det vara bra att tänka på några saker. En recension eller ett test skrivs av en person vars åsikter är just personliga. Vad en biljournalist hyllar i en bil kan en annan hata, och så vidare. Det kan därför vara en bra att inte låsa sig till en och samma källa utan jämföraa vad olika källor säger. På internet är det en god idé att vara försiktig med vad du tar till dig. I kommentarsfält eller på olika bilforum kan det finnas personer som är mer eller mindre ärliga. Då kan det bli svårt för dig att avgöra om en bil faktiskt är bra eller dålig. Information om bilar på internet ska vara en källa - inte en fälla.

1. Begagnatguiden på Blocket

I samarbete med Auto Motor Sport har Blocket en gratis begagnatguide för bilar. Här bedöms olika bilmodeller på ett lättförståeligt sätt. Det ges tips om vad du som köpare ska vara uppmärksam på, vad ägare av bilmodellen är nöjda respektive missnöjda med och det listas alltid vilka för-och nackdelar som finns med bilen. Särskilt pedagogisk är jämförelsen som görs mellan bilen i fråga och “snittbilen”. I en stapel betygsätts olika viktiga saker som körglädje, motor, bränsleförbrukning, baksäte med mera. På ett enkelt sätt kan du då se hur just den bil du är sugen på mäter sig mot den genomsnittliga bilen. När du är klar med att läsa testet kan du genom ett knapptryck längst ner på sidan hitta alla annonser av den berörda modellen på Blocket.

Begagnatguiden på Blocket hittar du här.

Det finns också tester av nyare bilar på Bytbil.com. Dessa tester hittar du här.

2. Begagnattester från Teknikens Värld

Utgivningen av Teknikens Värld startade redan år 1958 och är i dag en av Sveriges största bilsajter. För att läsa biltester och begagnattester behöver du behöver du en prenumeration. Förutom själva biltestet i textversion på nätet går det att ladda ner begagnattester i pdf-format. Då får du veta mer om riktpriser, försäkringskostnader, reservdels- och servicekostnader, saker du bör se upp med och mycket annat.

Begagnattester från Teknikens Värld hittar du här.

3. Vi Bilägares test av begagnade bilar

Den klassiska biltidningen Vi Bilägare genomför regelbundet tester av begagnade bilar. De går grundligt igenom olika modeller och här finns mycket statistik att nörda ner sig i. Samtidigt är det en lättförståelig biltestskälla där allt från ekonomi till rostskydd presenteras på ett tydligt sätt. Denna tjänst kräver också en prenumeration.

Vi Bilägares tester av begagnade bilar hittar du här.

Fler bilköpartips:

Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer