Källor-inför-bilköpet

6 bra sajter inför bilköpet

Utöver rena biltester finns det mycket annan nyttig information på nätet när du ska köpa begagnad bil. Du kan lära dig om allt från krocktester till reparationskostnader för olika bilar, men även få reda på mer om just den bil som står i annonsen.

Carfax.se

På Carfax kan du beställa fordonsrapporter över begagnade bilar. Då kan du bland annat få reda på besiktningshistorik, information om mätarställningen är korrekt, om bilen har använts som till exempel taxi eller om den har varit stulen. Det enda du behöver är bilens registreringsnummer. Tjänsten kostar pengar.

Carfax hittar du här.

Euroncap.se

Euro NCAP gör krocktester på bilar som säljs i Europa med stöd av flera konsumentorganisationer i EU. Det handlar främst om tester på nya bilar men även tester på bilar från några år tillbaka i tiden. På sidan kan du enkelt söka efter specifika bilmodeller.

Euroncaps tjänst hittar du här.

Msverige.se

Riksförbundet M Sverige (tidigare Motormännen) är Sveriges största konsumentorganisation för bilister. På deras hemsida finns det massor av råd, information och inspiration. Du kan läsa på om exempelvis däcktester, hur man sköter om en bil och vad bilägandet kostar.

Riksförbundet M Sverige hittar du här.

Bilsvar.se

Med hjälp av den här oberoende tjänsten kan du jämföra olika bilmodellers ekonomi, miljö, säkerhet och teknik. Du kan söka bland 50 000 olika bilmodeller och hitta den bil som passar just dig. Bilsvar är ett samarbete mellan Konsumentverket och Energimyndigheten.

Bilsvars tjänst hittar du här.

Autouncle.se

Sökmotorn och värderingstjänsten Autouncle är nyttig för dig som undersöker utbudet av begagnade bilar och undrar hur mycket du ska betala. Genom att fylla i bilmärke, årsmodell och antal mil får du svar på om bilen har ett rimligt pris. Tjänsten samlar över 10 miljoner annonser från runt om i Europa när den jämför priser.

Autouncles värderingstjänst hittar du här.

Transportstyrelsen.se

På den statliga myndigheten Transportstyrelsens hemsida kan du bland annat hitta uppgifter om teknisk data och bilskatter. Om du ringer till Transportstyrelsen (på telefonnummer 0771-14 15 16) kan du även få tag i uppgifter om en bils ägare, få reda på om det finns obetalda skulder och få svar på om bilen i fråga godkändes vid den senaste kontrollbesiktningen. Allt du behöver är bilens registreringsnummer.

Transportstyrelsens hemsida hittar du här.

Fler bilköpartips:

Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer