Bilarna som håller värdet bäst
Bilmodeller

Modellerna som håller värdet bäst

Toyota sticker ut som vinnare när det gäller bilmodeller som håller bäst i värde på begagnatmarknaden. Här är de modellerna som tappat minst och mest i värde.

Vi har tittat på vilka årsmodeller som behåller sitt värde bäst under åren på begagnatmarknaden. Toyota sticker ut som vinnaren där både Toyotas Yaris och Corolla är de på topp 10-listan som tappat minst i värde sedan de var nya, jämte bästsäljaren Volkswagen Polo.
Volvo V50, Renault Megané och Volvo V70 är de på bästsäljarlistan som tappat mest i värde över åren. I urvalet har vi utgått från årsmodeller mellan 2012-2015 och prisfallet sedan dess, för bensinbilar, alla miltal.

Skatteregler spelar in

En parametrar som kan spela in på prisbilden över tid är skatteregler. Nu närmast har bonus malus införande påverkat prisbilden på dieselbilar.
Andra parametrar är att bilar som brukar hålla priserna på andrahandsmarknaden i en stabil nivå är bilar av entusiastkaraktär såsom Ferrari eller bruksbilar såsom Jeep.

Toyota och Mazda håller värdet

Tittar vi på märken som generellt sett håller priset bäst är det några som sticker ut lite extra. Bland dessa märks som tidigare nämnts Toyota, men även Mazdas olika modeller har en stabil prisutveckling och tappar mindre än snittet, likaså sticker Nissan och Seats olika modeller ut med ett stabilt andrahandsvärde som tappar mindre än snittbilen.
Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer