Sälja bil – allt om att sälja bilen på Blocket!

Sälj bilen på Blocket

Här säljs det en bil i minuten, flest av alla i Sverige.

Annonsera från 199 SEK

Tre fördelar med att sälja bilen via Blocket

Det finns olika alternativ när det kommer till att sälja bil. Här är tre fördelar med att sälja bilen via Blocket:

money cart
Det är prisvärt

Att sälja en bil på Blocket kostar 199 kronor och din annons syns i två månader. Det är mindre än kostnaden för en vanlig biltvätt.

safety
Det är tryggt

Använd vårt digitala köpekontrakt med Bank-ID så får köparen två veckors kostnadsfri försäkring från Trygg-Hansa.

want-to-buy
Här finns köparna

Det går oftast fort att sälja via Blocket. Många av bilarna på Blocket hittar en ny ägare redan inom ett dygn!

Våra bilexperter tipsar – så får du mest betalt för bilen

Här är fyra av våra bästa knep för att öka värdet på din bil.

camera-man
Bilderna är superviktigt

Tvätta och städa bilen först. Smuts syns bättre på bild än vad man kan tro. Se till att fota så att hela bilen syns på bilderna, både utsidan och insidan från alla håll. Ta gärna bilderna i dagsljus.

car-wash
Förbered bilen

En bil som är fullt fungerande, skattad och besiktad är lättare att sälja. Se om möjligt till att reparera skavanker och besikta bilen innan du lägger ut den till försäljning.

keyboard-typing
Beskriv bilen utförligt

Annonser med utförlig beskrivning säljer fortare än de med kort annonstext. Köpare som möts av texten “ring för mer info” surfar vidare till nästa objekt. Ärlighet varar längst.

car-keys
Använd Blockets begagnatförsäkring

Blockets begagnatförsäkring ger en extra trygghet för köparen av bilen och skyddar mot plötsliga fel på motor, växellåda och airbags.

Så sköter du betalningen tryggt och säkert när du säljer bil


 • Skriv aldrig över bilen till den nya ägaren innan du sett pengarna på kontot.

 • Välj en säker betalmetod som till exempel swish eller för över pengarna med hjälp av en bankman


Läs mer om vad du ska tänka på vid bilbetalningen.

betala säkert feature
wheelaway logo graphic blue
Sälja bil på bilauktion online?

Blockets samarbetspartner Wheelaway är ett effektivt sätt är att sälja bilen via auktion på nätet. Med Wheelaway matchas din försäljning med bilhandlare över hela landet, ett tryggt och smidigt sätt att sälja bilen helt enkelt. Här kan du läsa mer om hur det går till!

Guide för att sälja bil privat

Hur säljer man en begagnad bil? Vad ska man tänka på när man säljer privat? När ska man annonsera på Blocket? Läs våra tips för att enkelt och tryggt sälja din begagnade bil till bästa pris.

Steg 1: Välj rätt tidpunkt

Har du en nyare bil gäller i de flesta lägen att det är viktigare att sälja snabbt än att vänta in rätt säsong, eftersom bilen tappar i värde med tiden. Marknaden är som hetast under våren, särskilt om det är en sommarbil du säljer. Under maj och oktober är begagnathandeln mest intensiv. Många vill byta till en rymlig bil inför sommarens semesterresor och det är även lockande med en ny bil när dygnen blir allt ljusare. På hösten stiger efterfrågan på en trygg och säker bil med bättre vinteregenskaper på mörka och hala vägar. Under industrisemestern och tiden ungefär från jul till februari är marknaden som svalast.

Steg 2: Förbered bilen

En bil som är fullt fungerande, skattad och besiktad är lättare att sälja än en som inte är det eftersom köparen vill slippa ha det bekymret hängande över sig. Se om möjligt till att reparera skavanker och besikta bilen innan du lägger ut den till försäljning eller bered dig på att få mindre betalt. Bilar på Blocket säljer snabbt, många redan inom 24 timmar, se därför till att du har allt i ordning när du ska publicera annonsen. Plocka fram allt som hör till bilen
 • Vinterhjul
 • Låsmuttrar till fälgarna
 • Domkraft
 • Extranycklar och liknande
 • All dokumentation som hör till bilen.
 • Glöm inte stereons lösenkod.

Steg 3: Ta snygga bilder till annonsen

Tvätta och städa bilen först. Smuts syns bättre på bild än vad man kan tro. Se till att fota så att hela bilen syns på bilderna, både utsidan och insidan från alla håll. Ta gärna bilderna i dagsljus eller i ett mycket väl upplyst garage. Mörka, gryniga bilder lockar inte till köp. Ju renare bakgrunden är, desto bättre framkommer bilen. Undvik plottriga parkeringar och rensa den egna uppfarten från cyklar och andra föremål. Både insida och utsida är bra att ha med i annonsbilderna. De flesta väljer ett foto taget snett framifrån som annonsens första bild. Andra knep för att lyckas med en säljande bild är exempelvis att nyttja en vacker himmel, en fin utsikt eller en snygg husfasad. Glöm inte att ta bilder på detaljer, såväl de fina som eventuella skavanker så att köparen vet vad de har att ta ställning till. Hela guiden för fotografering av bilen hittar du här.

Steg 4: Skriv en säljande annonstext

Skriv en saklig rubrik med bilmärke och modell. När du fyller i reg-numret hämtas uppgifter från Transportstyrelsen om modell- och tillverkningsår, växellåda, bränsletyp och för vissa även miltal. Uppgifter som saknas bör skrivas med i annonstexten. Berätta om bilens skick, utrustning och servicehistorik. Följer det med annan utrustning, som extra sommar- eller vinterdäck, takräcke och liknande? Annonser med utförlig beskrivning säljer fortare än de med kort annonstext. Köpare som möts av texten “ring för mer info” surfar vidare till nästa objekt. Ärlighet varar längst. Om du skriver med eventuella fel och skador får du köpare som faktiskt vill ha bilen i dess befintliga skick. Varken du eller köparen behöver bli besviken. Gör gärna en stavningskontroll - en rättstavad text ger ett bättre intryck.

Steg 5: Sätt rätt pris på din bil

Vilket pris är skäligt för en specifik bil- och årsmodell? Många skaffar sig ett hum genom att surfa annonser på Blocket långt innan man själv ska sälja. Lägg upp en bevakning i ditt Blocketkonto och följ prisutvecklingen beroende på säsong. Vill du få bilen såld snabbt sätter du ett lägre pris än andra annonsörer. Vill du ta ut ett högre pris bör du med fördel kunna motivera det i annonstexten såsom att den är nyvaxad eller har unika fälgar. Du kan även kolla värdet på bilen genom Blockets tjänst - Värdera bilen.

Steg 6: Sälj tryggt med kontrakt och försäkring

För oss är trygghet väldigt viktigt och vi vill att du ska känna dig trygg genom hela bilaffären. Därför har vi listat några tips och saker att tänka på när du säljer bil på Blocket, exempelvis kring provkörning, ägarbyte och betalningen. Här hittar du också Blockets juridiskt giltiga köpekontrakt som signeras med Mobilt BankID eller e-signering. Det är enkelt, tryggt och givetvis helt gratis. Vi erbjuder också en begagnatförsäkring och vägassistans via SBM.
Begagnatforsakring bil
Boosta din annons med begagnatförsäkring

Tillsammans med AutoConcept har vi tagit fram en försäkring som gör den begagnade bilaffären tryggare.


 • Skydd mot skada eller mekaniska och elektriska fel i sex månader.

 • När oväntade fel framkommer vänder sig köparen direkt till AutoConcept.

 • Du betalar bara om du säljer bilen.


Läs mer om vår begagnatförsäkring för bil.

Frågor och svar om att sälja bil
🤔 Hur säljer man en bil?
🚗 Kan man sälja bil med lån kvar?
🚘 Kan man sälja vidare en bil med leasingavtal?
🤔 Hur gör man ett ägarbyte?
⚖ Är det bättre att sälja bilen privat eller till bilhandlare?
🔧 Kan jag sälja min bil som inte startar?
🔑 Hur och när registreras ägarbytet?
🤔 Vems ansvar är det om bilen visar sig vara trasig efter köpet?
🚘 Vem är ansvarig för fordonsskatten när jag säljer bilen?
📄 Kan man sälja bil utan registreringsbevis?
👩‍💼 Vad behöver jag för papper för att sälja en bil?
Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer