Begagnattest: Mitsubishi Outlander PHEV

Begagnattest: Mitsubishi Outlander PHEV

Mitsubishi Outlander PHEV kan vara ett smart val för dig som vill ta steget och köpa en laddhybrid men inte är beredd att betala en halv miljon för det. Det är verkligen inte många som erbjuder en laddhybridsuv med gott om plats till den här prislappen.

Fotograf: James Holm

Senaste generationen Mitsubishi Outlander är den tredje i ordningen och lanserades 2012. Laddhybridversionen som kallas PHEV (för Plug-in Hybrid Electric Vehicle) har blivit populär. Batteriet har en garanti på åtta år eller 16.000 mil vilket gör Outlander till ett relativt tryggt begagnatköp åtminstone när det gäller batteriet. Garantin gäller också för att batteriet ska ha en kapacitet på minst 70 procent under garantitiden. Den här garantin infördes 2016 men gäller alla Outlander PHEV även av äldre modellår.

Mitsubishi Outlander PHEV är inte alltid så rolig att köra, med lite seg styrning och inte den där reptilsnabba responsen som annars brukar finnas i helt eldrivna bilar. Den är heller inte särskilt snygg, enligt ägarna, så det är mer av praktiska än känslomässiga skäl som köparna slagit till. Men bilen är väldigt skön att köra till vardags. Den får beröm för smidig drivlina, och nyare versioner har en särskild EV-knapp där man kan "tvinga" bilen att köra på eldrift där det går.

Många ägare har haft problem med elektroniken. Det kan till exempel handla om infotainmentsystem som "fryser" eller något felmeddelande som försvinner när bilen startas om.

Fördelar

 • Ägarna tycker att Mitsubishi Outlander PHEV är billig att äga.
 • Bagageutrymmet och baksätet är rymligt.
 • Bränsleförbrukningen är låg.
 • Nackdelar

 • Ägarna tycker att Mitsubishi Outlander PHEV inte är den roligaste bilen att köra.
 • Dålig förarergonomi med knappar utplacerade på udda ställen.
 • Modellen är inte särskilt snygg, tycker ägarna.

 • Gren för gren


  Ägarnas köpskäl

  Ekonomi Mitsubishi Outlander PHEV är en laddhybrid och därmed bättre för miljön enligt ägarna.

  Miljö Mitsubishi Outlander PHEV är billigare än laddhybrider från de tyska biljättarna.

  Körglädje Mitsubishi Outlander PHEV är rymlig och mångsidig med gott om plats och möjlighet till dragkrok finns.

  pattern A3 1.0

  Erik Söderholm, Testredaktör

  Är du redo?

  Hitta alla Mitsubishi Outlander Phev på Blocket