Spara pengar – köp begagnade bildelar
köpa begagnade bildelar

Köp begagnade bildelar och spara pengar

Oavsett vilken bildel du är ute efter kan du räkna med en sak: Det kommer i princip alltid vara billigare att köpa begagnat än nytt. Dessutom är det ett bättre alternativ för miljön. På Blocket finns flest annonser av däck och fälgar men det finns många andra klipp att göra.

Är du på jakt efter en bilstereo? Eller kanske en GPS, ett släp, vinterdäck eller rent av reservdelar till bilen? Ja, då är begagnatmarknaden det billigaste alternativet. En annan fördel med att köpa begagnade bildelar är miljösynpunkten. Såklart beror det på vad du är ute efter, men i regel finns det gott om bildelar till de flesta märken och modeller att hitta begagnat. Med internets hjälp har det dessutom blivit mycket enklare att hitta just delen du är ute efter. På Blocket finns det tiotusentals olika bildelar och biltillbehör ute till försäljning. Det finns också en mängd andra svenska internetsidor och för den delen bildemonteringar (bilskrotar) du kan vända dig till.

Begagnade originaldelar vanligare än någonsin

På Blocket är däck och fälgar de bildelar som oftast ligger ute till försäljning. Det är lite drygt fyra gånger billigare att köpa däck begagnat än nytt. Ett nytt däck kostar omkring 1 000 kronor. För den summan får du ofta fyra bra däck på begagnatmarknaden. Men det är förstås inte de enda delarna till bilen som du kan spara pengar på. 2021 var faktiskt ett rekordår då fler svenskar än någonsin köpte begagnade originaldelar till sina bilar. Detta berodde dels på en ökad miljömedvetenhet, dels på grund av bristen på halvledare som lett till att det inte har gått att nyproducera så många bildelar som det har efterfrågats. Med andra ord är det inte bara billigare begagnat, utan ibland är det kanske din enda chans att hitta delen du är ute efter. Men kom ihåg att kolla att delarna stöds av ditt bilmärke och var uppmärksam på bildelarnas skick.
Blocket är en del av Schibsted marketplaces.
Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer