Här finns bilvärdering online
Värdera bil online

Här finns bilvärdering på nätet

Det finns många svenska sidor där du kan räkna ut ett ungefärligt värde på din bil online. Bland annat finns Blockets bilvärdering, som är helt gratis. Men se upp för oseriös bilvärdering online som lurar dig på pengar, många svenskar blir drabbade varje år.

Är det dags att sälja bilen? Eller är du bara nyfiken vad bilen är värd? Värdet påverkas av en mängd faktorer, som vilken modell det är, ålder, hur långt den har körts, vilken extrautrustning som finns och så vidare. Som tur är finns många verktyg online som kan hjälpa dig med bilvärdering. Flera av dem är dessutom helt gratis och om du inte har koll på bilens alla specifikationer räcker registreringsnumret en lång väg. Blockets bilvärdering är en sådan tjänst. Du fyller helt enkelt i bilens registreringsnummer och får en uppskattning på bilens värde. Prisförslaget baseras på bilens märke, modell, miltal samt utrustning och är ett uppskattat värde baserat på snittpriser listade av andra privatförsäljare på Blocket för samma märke och modell.

Oseriös bilvärdering kan kosta tusenlappar

Som sagt finns det många andra seriösa svenska siter som erbjuder bilvärdering, men de kan skilja sig åt på olika sätt. Hos vissa behöver du ha mer information än bara registreringsnumret för att få en mer precis värdering och det är inte alltid gratis. Men var försiktig, oseriösa bilvärderingstjänster är faktiskt ett stort problem i Sverige. Under första kvartalet 2022 var det just två bilvärderingssajter som toppade Konsumentverkets klagomålsstatistik. På sajterna döljer de ofta att tjänsten kostar pengar eller så framgår det extremt otydligt. I några fall har villkoren skrivits ut, men i samma färg som sajtens bakgrund så att användare inte kan se den. Det har lett till att ovetande svenskar har fått fakturor på flera tusentals kronor för en tjänst de trodde var gratis.

Tips: Så hittar du en bra bilvärdering

  • Sök på Google efter andras omdömen om du känner dig osäker på om sajten är seriös eller inte. På Konsumentverkets hemsida kan du till exempel söka i kategorin “fordon”. Det finns många seriösa aktörer men var vaksam.
  • Håll ögonen öppna efter ovanliga domäner, alltså när webbplatsen slutar på annat än .se eller .com. Det kan vara en varningsflagga.
  • Om du skulle känna dig lurad efter en bilvärdering, och kanske fått hem en dyr faktura, uppmanar Konsumentverket att du skriftligen bestrider fakturan. Betala inte fakturan för en bilvärdering som du inte har beställt. Och om du ha tagit en skärmdump på beställningsknappen och det saknas information om kostnad för tjänsten kan inte säljaren binda dig till beställningen.
Rätt pris på bilen


Ta reda på vad bilen kan vara värd genom vår tjänst Värdera bil. Tjänsten uppdateras dagligen och värderar bilen baserat på märke, modell, miltal och utrustning.


car-value 1280x800
Blocket är en del av Schibsted marketplaces.
Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer