Olika slags segelbåtar
skriv digitalt bat kontrakt

Olika slags segelbåtar

Har du erfarenhet av segling? Ska du segla längre eller kortare turer? Vill du ha motor? Vill du ha sovplatser, kök och annan komfort? Här är några olika slags segelbåtar.

Kölbåt

Kölbåten är en typ av segelbåt där kölen består av ballast. Det är för att sänka tyngdpunkten och öka stabiliteten. Kölbåten finns i många varianter, vissa passar bättre för längre seglingar och andra passar bättre för dagsturer. Här får du titta och prova vilken som passar dina behov bäst.

Jolle

Jollen är liten segelbåt som passar bra för nybörjaren. Det finns många olika typer av jollar. Optimistjollen är vanligt att barn och ungdomar lär sig segla med. Laserjollen är nästan dubbelt så stor som optimisten och mer komplicerad och känsligare för vind. 2-kronan är tillräckligt stor för att få plats med familj och bra för att öva på att ta sig an en segelbåt på dagsturer.

Motorsegel

Motorseglaren är en segelbåt utrustad med motor, eller om man hellre beskriver det som en motorbåt utrustad med segel. Det finns olika varianter som passar in på båda, den ena parten har helt enkelt fått stå i centrum av produktionen. Positivt med motorseglaren är bekvämligheten av båda delarna. Det är en stabil modell som kan vara skön att ha om du ska ge dig ut på längre turer.

Katamaran

Katamaranen är en stabil båt som både finns som motor och segelbåt. Båten är byggd av två skrov vilket ger katamaranen stabilitet. Katarmaranen är lättare än kölbåtar och brukar vara något snabbare.

Stor eller liten segelbåt?

Ett tips kan vara att köpa en lite större segelbåt vid förstagångsköpet då den är lite stabilare och inte lika känslig för olika väderförhållanden.

Spana in utbudet

Segelbåtar till salu just nu

Blocket är en del av Schibsted marketplaces.
Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer