Köp och sälj begagnade båttillbehör
Blocket omsatt batprylar

Begagnade båttillbehör – här är prylarna som funkar att både sälja och köpa

Marknaden för begagnade båttillbehör är stor. Utombordsmotorer, segel och ankare – här listar vi prylarna som är lätta både att sälja och köpa begagnat.

Begagnade utombordsmotorer

Många små utombordare används bara på en eka i sommarstugeviken, på en släpjolle efter en större båt, eller som hjälpmotor på en mindre segelbåt. Med få gångtimmar och mestadels inomhusförvaring är slitaget begränsat och de håller sig fräscha år efter år. De är också relativt okomplicerade, med liten risk för dyra fel.
Viktigt att tänka på med begagnade utombordare:
  1. Kolla med Larmtjänst att den inte är stulen.
  2. Dokumenterad servicehistorik är ett plus.
  3. Skippa gamla tvåtaktare med förgasare, de är miljöbovar.

Båtkärra eller trailer

När du ska köpa begagnad trailer ska du kolla så allt funkar innan du slår till. Och att trailern gått igenom besiktningen.
Kikar du på att köpa en båtupptagningsvagn ska du kolla så att vinschen funkar och att däcken inte har torrsprickor.
När du ska sälja trailer eller upptagningsvagn har du såklart bäst förutsättningar om du uppfyller dessa kriterier, men det finns också de som är intresserade av ett fynd de kan laga så tveka inte att annonsera ändå – du har goda chanser till färsäljning.

Tillbehör till segelbåten

Beroende på hur mycket tid du spenderar på din segelbåt och på vilken nivå så är du formodligen mer eller mindre noga med att använda det senaste materialet eller funktionerna. Det finns alltså goda chanser att både sälja utrutsning för att uppgradera dig till det senaste, eller fynda bland bagagad utrustning i fint skick.

Begagnade segel

Semesterseglare kan göra kap när kappseglare rensar i sina segelgarderober, speciellt när det gäller exklusivare segel av högteknologiska material som kevlar, mylar, kolfiber och dyneema. Ofta har såna segel mycket kvar att ge en loj sommardag, även om de inte längre levererar högsta fart på racingbanan. Se upp med gamla laminatsegel, så att de inte delaminerat.
Här hittar du annonser för segel

Begagnat tågvirke

Många kappseglare ratar sina högteknologiska linor långt innan de sjunger på sista versen, och då kan vanliga semesterseglare fynda loss. Tänk bara på att använda rätt linor på rätt ställe. Förtöj aldrig med gamla skot eller fall, som är gjorda för att vara så stumma som möjligt, utan använd mer elastiska tampar till det.
Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer