Så tvättar du begagnat lego
tvatta begagnat lego

Så tvättar du begagnat lego

Lego är en av våra mest klassiska och älskade leksaker och kan hålla i generationer. En perfekt leksak Jag att köpa begagnat alltså! Samtidigt kan det kännas fräscht att tvätta sitt begagnade lego innan man börjar använda det. Här kommer våra bästa tips på hur du rengör ditt begagnade lego skonsamt och får det att bli som nytt.

Lego är en riktig klassiker och har älskats av barn världen över sedan starten i Billund i Danmark 1949. Möjligheterna för vad man kan bygga med lego är oändliga och väcker kreativitet och påhittighet hos både barn och vuxna. Och numera finns det faktiskt legoset som är speciellt anpassade för vuxna. Samtidigt kan en ny legosats kosta allt från några hundra till tusentals kronor, vilket gör det till den perfekta leksaken att köpa begagnad. Lego är en riktig kvalitetsprodukt och tar man hand om det på rätt sätt håller det för flera generationer av barn att leka med utan att bli det minsta sämre.
På Blocket kan man hitta lego till en bråkdel av nypriset, men om man köper sitt lego begagnat kan det kännas fräscht att tvätta det innan man börjar leka med det. Så här gör du i tre enkla steg:
  1. Tvätta delarna med vatten och diskmedel. Vattnet ska vara max 40 grader varmt. Använd en mjuk borste som till exempel en tandborste eller nagelborste vid behov.
  2. Skölj delarna i rent vatten.
  3. Låt delarna torka i lufttemperatur, torka dem inte i ugnen och använd inte hårtork eller annan värmekälla.

Tillverkaren tipsar – så tvättar du begagnat lego

På nätet florerar tips om att tvätta lego i allt från diskmaskinen till tvättmaskinen. Det är dock inget som tillverkaren själv rekommenderat. Det säkraste sättet att tvätta ditt begagnade lego är att rengöra det för hand i max 40 grader tillsammans med ett milt diskmedel. Högre temperatur kan påverka delarna, så använd inte varmare vatten än så. Om legot är väldigt smutsigt kan du använda en mjuk borste som till exempel en tandborste eller en nagelborste och försiktigt borsta bitarna rena.

Tänk på det här när du torkar ditt tvättade lego

När du rengjort dina legobitar sköljer du dem i rent vatten och låter dem lufttorka på till exempel en handduk.Torka dem inte i ugnen eller micron eller med hjälp av någon annan värmekälla.
Och du, när ditt barn lekt färdigt med sitt lego, sälj det vidare och tjäna en slant. Lego är superpopulärt på andrahandsmarknaden och en legosats håller för att älskas av många, många barn. Och du vet väl att Blocket är fullt av barnsaker förutom lego? Allt från kläder till leksaker. Kolla in kategorin Barnartiklar & leksaker.
Blocket är en del av Schibsted marketplaces.
Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer