Mobilsurfare - gå hit istället! mobil.blocket.se

6 250 000 kr

4 rum86 m²
Månadsavgift
2 640 kr
Pris/m²
72 674 kr
Våning
1 av 7
lägenhet Södermalm

Swedenborgsgatan 15B

Ett stenkast från stekheta Mariatorget med restauranger, caféer och trendiga butiker i de kringliggande kvarteren. Planlösningen är optimalt planerad med två sovrum i fil och med föräldrasovrummet i andra änden. Rymlig klädkammare placerad mitt emellan de tre sovrummen. Här finns både badrum och gäst WC. Bekvämt med hiss hela vägen upp utan trappsteg.

Välkommen på till Brf Emanuel 15! Välskött förening som äger marken och har låga avgifter (betyg A+ 2017 hos Allabrf). Fastigheten förvärvades 2009, och sedan dess har föreningen utfört omfattande renoveringar. Idag är den tekniska statusen mycket hög, och inga större renoveringar är planerade. I föreningen finns bekvämligheter så som hiss, tvättstuga, barnvagnsförråd, cykelförråd och självklart ett källarförråd som tillhör lägenheten. 2018 renoverades innergården, så här är allt nytt och fräscht.

Kulturliv, butiker och restauranger! Stråket mot Mariatorget kantas av kastanjeträd, kontinentala restauranger och ambitiösa bagerier. Här finner ni anrika Hotell Rival, Bistro Süd:s franska kök, taiwanesiska Barobao:s ångade bröd och det gröna snabbmatskonceptet Kalf Hansen. Här ligger också kaffebarer som KAFFE och Johan & Nyström, bagerierna S:t Paul och Petrus sida vid sida med designbutiker, juvelerare, konstgallerier, trendiga second hand-butiker och antikvariat. Det finns gott om både skolor och förskolor i området, och anrika Björngårdsskolan ligger precis över gatan.

Bekvämt med ca 200 meters gångavstånd till Mariatorgets tunnelbana (röd linje). Vänder du på klacken och går längs med Swedenborgsgatan så når du pendeltågen vid Södra station.

En kortare promenad längs Högbergsgatan tar dig till Götgatsbacken. Här möts ni av ett myller av butiker, caféer och restauranger. Vi rekommenderar varmt ett besök i Brunogallerian för att stilla shoppingbegären, och varför inte avsluta med ’Spicy Tuna’ inne på prisade crossover-restaurangen Ljunggren? Folkoperan, Rivals scen och Fotografiska muséet finns alla i närområdet. Ett måste är Mosebacke torg med populära Södra teatern och Mosebacketerrassen som precis invigde sin nyrenoverade uteservering med utsikt över Gamla stan, Djurgården och Stockholms inlopp.

Hiss finns
Läs mer hos mäklaren