Längd
5.3 meter
Båttyp
Motorbåt
Scandica 530 ALU Styrpulpet med 60 hk Honda

OBS detta är en som en stridsvagn, den går ej sönder. passa på. Finansiering med Swedbank om så önskas.
Se bilderna. Klassad för 160 kg motor, vi lastade med 360 kg, fyllde med 2000 liter vatten, även stuv och pluggar öppna. Pumpade 600 l/min. Se sista bilden OBS! Vattnet rinner ur båten och den kantrar inte det minsta. OBS OBS! Fullständigt osänkbar!

Båten är mycket stabil, Känslan när man kliver på båten vid stillastående är ungefär att gå på ett betongblock som ligger och flyter i hamnar men klyver ändå vågor mycket bra, krabb sjö & höga vågor, känns som att åka på matolja :) tyst, lent och mjukt.

Scandica 530 ALU är en båt som är mycket robust byggd helt för hand för att tåla riktigt tuffa förhållanden. Båten är helsvetsad, tig svetsad och plåtarna är 4 och 5 mm 5083 Aluminium med DNV klassning för fartyg och flygplan. Dvs högsta tänkbara kvalitét. Modellen är speciellt framtagen av och för sportfiskare med väldigt höga krav på sin utrustning, men kan lika väl användas som en allroundbåt för hela Familjen och kastdäcket kan gärna användas som solbädd. Skrovet har vassa steglister, vilket gör att den går upp bra i vattnet och styr fint, hög toppfart och låg bränsleförbrukning. Den är även mycket stabil även när den står still.

- 5,30 m
- 2,03 m
- 470 kg
- CE C
- 65 cm- 75 cm Fribord
- 30 hk - 80 hk ( Drygt 25 knop med en 30 hk)
- 19-45 knop

Den har spöfack på sidan som är 257 cm långt.
Klädd i neopren som är mycket tåligt och isolerar bra, det blir varmt och skönt när man tar i det även om det skulle vara kallt ute. Den kan även köpas med endast aluminiumdurk istället för neoprenet om så önskas.

Scandica 530 ALU, har väldigt bra svängradie och går att styra runt på sin egen axel samtidigt som fisken fortfarande syns på ekolodet.

Båten är mycket rymlig och välplanerad, med kastdäck och stora öppna ytor, länspump, båten är helt i aluminium, så den är väldigt oöm, ingen trä inredning. Spola rent med högtryckstvätten bara. Den har många stuvutrymmen, senaste design och högsta finnish och kvalitet.

På kölen och där plåtarna sitter samman i ytterkant, är det svetsat först på insidan, sedan utsidan och sist sätts en list utanpå och svetsas på båda sidorna, så det är 4 svetsar på vardera skarv och grovleken i aluminiumet där är ca 25-30 mm.

Stolarna kan monteras åt det håll som passar köparen, styrbord eller babord, beroende på vilken hand man styr/fiskar med.

Utrustning:

Mycket robust svetsat aluminiumskrov
Flytelement är det hårdaste tvåkomponentsskum som finns på marknaden under mycket högt tryck och den är helt tättsluten, så båten går tyst och dovt i vattnet, som en plastbåt.
Kastdäck i fören
Kastdäck i aktern
Lanternor
8 st stuvfack
12 V-uttag
Elcentral
Huvudströmbrytare
Givarfäste ekolod på aktern
En kaptensstol Scandica
En mindre stol Scandica
Livewell/ Fisksump ca 150 L
Grabbräcken 25 mm
Knap
Länspump
Stävögla
Diverse handtag, knapar m.m.