Mobilsurfare - gå hit istället! mobil.blocket.se

2 950 000 kr

2 rum55 m²
Månadsavgift
3 004 kr
Pris/m²
53 636 kr
lägenhet Solna Gamla Råsunda

Näckrosvägen 22

Välkommen till denna stilsäkra gaveltvåa! Här kan ni njuta av en lägenhet som andas harmoni och lugn tack vara det ostörda helt insynsskyddade lummiga läget. Gavelläget bjuder in ljuset under morgon fram till eftermiddagen. Under vintern kan ni se ner över Råstasjön och under sommaren njuta av grönskan som tar vid utanför fönster och den egna balkongen. Här har ni en grönskande oas mitt i Gamla Råsundas centralare delar. Bara en minut bort ligger Filmstaden med egen biograf, våffelcafé, restauranger, kemtvätt, gym frisör, ICA butik och florist. I Filmstaden ligger också T-banan Näckrosen döpt efter området och härifrån avgår bl.a. buss 515 och 506. Promenerar ni ca 10 min åt andra hållet når ni Mall of Scandinavia som är nordens största shoppingcenter.

Detta hem är som gjort för umgänge tack vara den öppna planlösningen. Köket är inrett med mörkgrå luckor som sörjer för goda förvaringsmöjligheter och här finns all maskinell utrustning såsom inbyggd micro, integrerad diskmaskin, kombinerad kyl/frys, spishäll, fläkt och ugn. Vitt kakel pryder väggen ovanför arbetsbänkarna i massiv trä. Köket och vardagsrummet omfamnas av vita väggar som kontrasterar snyggt till det mörka köket och köksön som delar av de sociala ytorna. Intill fönstret i köket finns en platsbyggd sittbänk som rymmer förvaring och plats för flera middagsgäster. Vardagsrummet med vacker originalparkett har en charmig planlösning som är otroligt lättmöblerad. Härifrån tar ni er ut till balkongen i mysigt lummigt och soligt läge. Sovrummet har ett rofyllt läge och rymmer både dubbelsäng och massvis med klädförvaring i en garderob med praktiska skjutdörrar. Ytterligare förvaring finns i den klädkammare som ligger i anslutning till den möblerbara hallen. Klädkammaren går också att inreda som ett arbetsrum för den som önskar. Ifrån hallen når ni badrummet som är stambytt. Här finns dusch, handfat med praktisk förvaring i kommod, förvaringsskåp, kombinerad tvättmaskin/ torktumlare för bekvämlighetsskull och ett vädringsfönster som släpper in naturligt ljus. Till lägenheten finns ett vindsförråd och ett matkällarförråd.

FÖRENINGEN

Stabil och populär bostadsrättsförening med god ekonomi och där flera större renoveringar är genomförda. Föreningen har en fastighetstekniskt mycket god standard. Tvättstuga och barnvagns-/cykelrum nås direkt från huset.
För födelsedagsfester och andra sammankomster finns en föreningslokal som går att hyra för 300 kr per dag och rymmer ca 30 personer. Det finns även två sängar som lämpar sig för övernattande gäster. Gemensam grovtvättstuga finns samt slöjdlokal och träslöjdsklubb med ett stort antal maskiner och verktyg.

SERVICE/NÖJE

På Näckrosvägen bor ni med allt man kan önska, på andra sidan gatan inne i nybyggda Filmstaden ligger Råsundas egen SF- biograf på Svensk filmhistorisk mark, här spelades 440 SF filmer in mellan åren 1919 och 1970 och när det begav sig var detta världens modernaste filmstudio. Intill biografen hittar ni ett mysigt våffelcafé, sushi, thaimat, pizzeria, restaurang Backstugan samt Regissörsvillan. Nere i Råsundas äldre kvarter omkring ”Stråket” ligger Texas Longhorn, Supreme Burger, Esuki sushi som levererar bra sushi som hungriga vallfärdar till. För after work eller bara livsnjutning rekommenderas Enrico´s café & vinbar där ägaren vill lyfta fram viner och tilltugg från mindre producenter. På Dick Turpin kan ta en bit mat eller något att dricka samtidigt som olika sporter visas på storbildsskärm. Mest uppskattat en helgmorgon är Du Bon Pain - "gott bröd" Råsundas troligtvis populäraste bageri med massa gott från småkakor, bullar, frukostfrallor och matbröd. Vill man ta en fika eller lunch erbjuder Café Mezzo riktigt bra kaffe och sallader som ni kan avnjuta på den trivsam uteservering i bästa solläge.

Är ni ute efter mer shopping ett bredare restaurangutbud eller underhållning finns numera allt i Nordens största shoppingcenter Mall of Scandinavia som erbjuder ett brett utbud av just detta. Här ligger en IMAX- biograf, spa, biltvätt och annan service såsom, skomakeri, apotek, frisör, systembolag samt ICA Maxi och Hemköp för större matinköp. Hit promenerar ni på ca 7 minuter.

GRÖNOMRÅDEN/FRITID/HOBBY

För de som gillar natur och vackra promenadstråk/motionsspår så ligger både Råstasjön och Lötsjön intill Mall of Scandinavia, vintertid plogas Råstasjön för entusiastiska skridskoåkare. Promenadstråken runt sjöarna är uppskattade bland barnvagnsrullande föräldrar, hundägare och alla som gillar att hålla igång är en joggingtur runt sjöarna på ca 5 km precis lagom! För större utmaningar ligger Ursvik inte långt bort med flertalet motionsspår och skidspår på vintern. Norr om Råstasjön ligger Solna tenniscenter och sporthallar för innebandy och handboll.

KOMMUNIKATIONER

Kommunikationerna är mycket goda då Solna har ett unikt läge med tillgång till både pendeltåg, tunnelbana, tvärbana och bussar. Till områdets "egen" tunnelbanestation Näckrosen (blå linje) promenerar du på endast par minuter. Den tar dig exempelvis till T-centralen på 11 min, Fridhemsplan på 6 min eller Kista på 5 min. Vid tunnelbanan avgår bussarna, till exempel buss 515 som tar dig till Odenplan på 15 min eller Sundbyberg i andra riktningen. Pendeltågen avgår från både Solna station och Sundbyberg station. Tvärbanan finns att tillgå från Solna C, Solna Business Park samt Sundbyberg C och går till Alvik/Sickla udde.
Till Karolinska och Vasastan cyklar man på 10 min. För den som är bilburen kommer man enkelt ut på E18, E4 och E20. Det är bara 10 min med bil till Bromma flygplats. Arlanda ligger också tidsmässigt nära med flygbussarna från Haga Norra, 40 min.

Hiss finns
Läs mer hos Notar