Mobilsurfare - gå hit istället! mobil.blocket.se

4 495 000 kr

2 rum62 m²
Månadsavgift
3 563 kr
Pris/m²
72 500 kr
Byggår
1884
lägenhet Maria/Gamla Stan/Högalid

Krukmakargatan 38

Välkommen till denna charmiga 2:a anno 1884 med 4 stora fönsterpartier i fil, belägen på en attraktiv återvändsgata ett stenkast från Mariatorget.

Sekelskiftsattributen är många med två kakelugnar, härlig takhöjd, stora fönsterpartier och plankgolv. Lägenheten är socialt planerad med kök och vardagsrum i öppen planlösning, dubbla fönsterpartier och fungerande kakelugn som förhöjer mysfaktorn. Ett stilrent och fullt utrustat kök med praktisk köksö och matplats i anslutning för 4-6 personer utan problem. Lättmöblerbart vardagsrum, stort sovrum med dubbla fönsterpartier och en rymlig klädkammare i anslutning samt smakfullt renoverat badrum och WC, stambytt 2018. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum i kombination med det generösa ljusinsläppet från de stora fönsterpartierna skapar en härlig känsla av rymd.

Fastigheten ligger i pittoreska kulturkvarter som präglas av äldre bebyggelse från sekelskiftet och många vackra K-märkta hus i kombination med tidstypiska funkisfastigheter. Oavsett om du lockas av Södermalms pulserande nöjesliv, kulturlivet eller shoppingen i de trendiga klädbutikerna - så finns här allt du kan tänkas vilja ha strax utanför porten. Flertalet matbutiker, barer, restauranger och gym finns bara stenkast bort. Här bor du med omedelbar närhet till Mariatorget, Mariaberget, Mosebacke samt Götgatan. Bättre än så här kan det knappast bli för dig som drömmer om livet på Söder!

Goda kommunikationer precis utanför porten i form av såväl bussar som tunnelbana samt pendeltåg då Södra station ligger nära. Buss nr 4 stannar i närheten och tunnelbana Mariatorget respektive Zinkensdamm nås med några få minuters gång. Promenadavstånd är det även till Tantolunden med sina stora grönområden och tillgång till badplats på sommaren och skridskoåkning under vinterhalvåret. Valmöjligheterna är många och trivseln lätt att finna.

Varmt välkommen på visning!

Läs mer hos Notar