Mobilsurfare - gå hit istället! mobil.blocket.se

10 250 000 kr

7 rum174 m²
Tomtarea
992 m²
Biarea
90 m²
Byggår
1909
villa Enebyberg

Gethagsvägen 6B

I ett av Gamla Enebybergs absolut bästa lägen väntar denna sagolika villa uppförd 1909 med det bästa bevarat av sekelskiftescharmen samtidigt som huset är omsorgsfullt moderniserat. Villan är i 1,5 plan plus stor källarvåning och omfattar totalt 8 rum på 174 + 90 kvm, som ger umgängesytor för både barn och vuxna, samt allt från tre till sju möjliga sovrum!

Planlösningen är mycket bra med en entrévåning där du har vidsträckta sociala ytor som omfattar både luftigt vardagsrum med öppen spis och matsal, samt ett biblioteksrum och tv-rum. Övervåningen hyser tre stora sovrum och i källarplan finns ytterligare ett par möjliga sovrum. Ytorna i källaren ger bra möjligheter till gäst/tonårsdel, kontor, gym med mera. Bra planerade garderober och förråd är också praktiskt för en stor familj.

Interiören är både elegant och ombonad med många fina inredningsdetaljer, bland annat platsbyggd bokhylla i biblioteket. Villan är även välutrustad med bekvämligheter som ger extra livskvalitet, som relaxdelen med bastu och en öppen spis.

Till villan hör en spatiös och solig terrass i sydväst läge med hörnplacering som ger lä. Det väl tilltagna trädäcket ger gott om plats för härliga grillkvällar, stort matbord och vilstolar i högt läge utan insyn, och via trappan rör man sig lätt och ledigt mellan verandan och trädgården.

Villan är uppförd 1909 vilket syns och märks i den klassiska och gedigna arkitekturen med brutet tak och putsad fasad, som gör att du slipper utmaningen att måla om med jämna mellanrum.

Tomten på 992 kvm är lagom stor, plan och lättskött med fina gräsytor och grusvägar till entrén och garaget. Trädgården inramas av en häck som ger bra insynsfrihet och det finns flera fruktträd samt en charmigt större förrådsbyggnad som eventuellt skulle kunna byggas om till bostads/gästbyggnad.

Läget är mycket attraktivt, lugnt och trivsamt i hjärtat av Gamla Enebyberg med både närhet till förskola och skola vilka finns på kort gångavstånd ett par kvarter bort (Hagaskolan, Enebyskolan och Brageskolan).
Med kollektivtrafiken tar du dig smidigt in till city, främst med Roslagsbanan som du går till på fem minuter (station Roslags Näsby, en knytpunktsstation där det går många tåg ofta). Därifrån tar det bara en kvart in till Östra station och Tekniska Högskolan. Från området går även ett flertal busslinjer som på knappt tio minuter når Mörby Centrum eller Danderyds Sjukhus där du kan byta till t-banans röda linje.

För matinköp och närservice har du gångavstånd till mysiga Eneby Torg där det finns livsmedelsaffär, konditori, några butiker, bibliotek och vårdcentral. Du har även handelsplatsen vid Enebyängen med flera restauranger och ett tiotal butiker, bland annat en större livsmedelsaffär. Lägg till det enorma butiksutbudet i Täby Centrum, Arninge och Mörby centrum, och du har allt du behöver inom räckhåll.

Oavsett fritidsintressen finns möjlighet till de flesta typer av aktiviteter i närområdet. Rinkebyskogen erbjuder stora naturområden för friluftsliv och träning och på Enebybergs IP har du fotbollsplaner, ishall, tennishall, utetennisbanor och inomhushall för diverse sporter. Det finns även fina motionsspår i olika längder. Bad finns på gång- och cykelavstånd, bland annat Rösjön som är en utmärkt badplats på sommaren och en uppskattad plats för skridskoåkning under vintern.

Läs mer hos Bjurfors Täby Danderyd