Svarta Petra är en kolsvart, mellanstor, skygg kattdam, född ca våren 2016. Hon bodde i en trädgård till ett övergivet hus i Trelleborg med flera andra katter. Hon var misstänksam och svårfångad och var den som sist gick i fällan.
Svarta Petra behöver ett hem som lär henne leka och att det inte är farligt att vara tillsammans med människor även om man inte behöver låta sig klappas meddetsamma.

Just nu bor Svarta Petra med andra katter. Hon är en mycket lekfull och påhittig katt som kan leka med stora bollar och handdukar. Hon hoppar i stidled över golvet och det ser väldigt lustigt ut. Hon tycker om att klättra och sitta högt upp och se vad som är på gång i omgivningen.

Är du intresserad av att adoptera Svarta Petra så kan du börja som stödhem. Stödhem står för mat och kattströ och har förtur till adoption. Förutsättningen är dock att du jobbar på att få katten att bli trygg och bekväm i ditt hem. Eftersom Svarta Petra inte går att klappa eller bära är det viktigt att du är beredd på en lång socialiseringsprocess med henne. Det innebär att du lägger mycket tid och uppmärksamhet på henne, lär henne leka, äta ur handen, sitta nära dig och så småningom låta sig klappas och gosas med. Trots att Svarta Petra är så blyg för människor är hon väldigt bra på att leka med andra katter. Hon kan gärna bo med en kattkompis som är som hon till karaktären, men hon måste börja som ensamkatt.

Svarta Petra är kastrerad, vaccinerad och id-märkt. FFK tar ut en adoptionsavgift för att täcka veterinärkostnaderna för katter som adopteras. Avgiften för Svarta Petra är 1 450 kr.

Obs! Ingen rökning inomhus. Inga småbarn. Stabilt liv och ekonomi är önskvärt. Hemmet ska vara rent och städat utan starka rengöringsmedel. Ingen utevistelse. Skriv till oss och berätta om dig själv.

Välkommen att hälsa på Svarta Petra!