Blockets kundsäkerhetsarbete

På Blocket har vi en nollvision för bedrägerier och arbetar förebyggande och strategiskt med säkerhet. Här kan du läsa om det arbete som Blockets kundsäkerhetscenter gör.

Blockets kundsäkerhetsteam

Blockets kundsäkerhetsteam

På Blocket är vi ett 10-tal medarbetare som arbetar för att göra Blocket till världens tryggaste marknadsplats. Detta är ett axplock av vad vi gör:

  • granskar annonser och annonsörer innan publicering, monitorerar flöden, transaktioner och kommunikation som sker via Blocket.
  • utvecklar och erbjuder funktioner för säkra betalningar, tillfälliga telefonnummer och andra säkerhetstjänster.
  • samarbetar med Polisen, Tullverket, företag samt andra myndigheter och organisationer.
  • informerar och vägleder våra användare om hur man genomför säkra affärer i alla kategorier.

Motverka bedrägerier

Motverka bedrägerier

Varje år görs miljontals affärer via Blocket. Överallt där det görs betalningar kan bedragare lockas till att försöka begå brott, men detta utgör mindre än en promille av alla affärer hos oss. Om någon råkar ut för ett bedrägeri tar vi det på största allvar. Vi är dock inte på plats när affären genomförs och en stor del av vårt arbete handlar därför om att informera om hur man handlar tryggt på Blocket. Vi samarbetar med olika myndigheter och organisationer såsom Polisen, Tullverket, Jordbruksverket, Djurskyddet och Stöldskyddsföreningen.

Schyst marknadsplats

Schyst marknadsplats

Alla annonser granskas utifrån svensk lag och Blockets egna regler. Varje dag avstår vi från att publicera 1000-tals annonser. Vi tillåter t.ex. inte försäljning av läkemedel, soft air guns eller innehåll som kan uppfattas som kränkande. Av miljöskäl ger vi även våra användare råd kring att inte återanvända alltför gamla kylskåp eller leksaker som innehåller vätska. I samarbete med Djurskyddet har vi också satt upp regler kring lägsta-priser för katt och hund för att undvika ogenomtänkta köp. Vi finjusterar vårt regelverk löpande för att anpassa oss till aktuella händelser och rådande marknad.

Mot piratkopior

Mot piratkopior

Det är inte tillåtet att sälja piratkopior och förfalskningar av t.ex. märkesprodukter eller programvaror till datorer på Blocket. Den organiserade handeln med piratkopior ofta bidrar till att finansiera annan kriminell aktivitet. Varorna produceras ofta under hälsofarliga förhållanden för de anställda och kan innehålla ämnen som är skadliga för dig som användare. Vi samarbetar med fler än 140 varumärken för att av motverka annonsering av piratkopior. De hjälper oss att granska annonser som publiceras med deras respektive produkter.