Årets begagnade julklappar - hela listan

Årets Begagnade Julklapp - hela listan

Leksaken

Årets begagnade julklapp: 2019
December är inte bara julens högtid utan även leksakens. En fjärdedel av alla nya leksaker säljs nämligen under december. På Blocket har leksakskategorin haft en stadig tillväxt över tid vilket visar att fler och fler upptäcker fördelarna med att köpa begagnat. När vi frågade var barn själva tyckte visade det sig att hela 80 procent kan tänka sig en begagnad julklapp.

Hemmaodlingen

Årets begagnade julklapp: 2018
Odlingstrenden är märkbar. Mataffärer satsar på härodlat, hydroponiska odlingsstationer säljs i möbelvaruhusen och på förskolorna odlas det för fullt. Att ett växthus ses som en möbel och till och med en prydnad vittnar om att odlingen klivit in hos lägenhetsägare och inredningsintresserade. Ett begagnat miniväxthus, en växtlampa och fröer är därför den perfekta julklappen för många svenskar.

Vandringsutrustning

Årets begagnade julklapp: 2017
2017 var intresset för att fjällvandra så stort att Årets Begagnade Julklapp blev vandringsutrustning. Tre år sedare kan trenden inte vara mer aktuell igen. 2020 är hemesterns år och fjällen har flockats av semestrare. Och trenden att upptäcka Sverige på semestern spås hålla i sig. Men att bege sig ut på vandring kräver kläder, skor och utrustning som tål väder och vind. Det är teknologi och funktionalitet som kostar. Vandringsutrustning är därför en prisvärd och klimatsmart julklapp.

Gamingprylen

Årets begagnade julklapp: 2016
Typiska e-sportstillbehör och prylar från särpräglade e-sportsvarumärken säljs i stor omfattning på Blocket. I slutet av 2020 släpps nya versioner av Playstation och Xbox vilket är ett ypperligt tillfälle att att fynda de näst senaste modellerna som alltid tenderar att dyka upp i ökad omfattning efter nya modellsläpp.

LEGO-leksaker

Årets begagnade julklapp: 2015
LEGO-leksaker är tidlösa kvalitetsprodukter, men nedpackade i förrådet gör leksaker ingen nytta. Många väljer att sälja sina LEGO-leksaker kilovis. 2017 var den billigaste legoprylen på Blocket en LEGO-sopbil för 10 kronor, dyrast var en samling för 31 500 kronor. Oavsett vilken prisklass du väljer att satsa på kan du med stor sannolikhet vara säker på att julklappen håller hög kvalité och går att sälja vidare nästa år.

Kriterier för Årets Begagnade Julklapp

  • Produkten ska ha ett väsentligt andrahandsvärde och vara efterfrågad bland människor som handlar begagnat
  • Produkten ska ha väckt ett stort intresse under året och ligga i tiden
  • Produkten ska finnas på andrahandsmarknaden i stor eller ökad omfattning
  • Schibsted logo
    Blocket är en del av Schibsted.
    Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer