Unga äventyrare väljer #vanlife och husbil ı Blocket
Blocket Felicia vanlife husbil-min

Äventyrare väljer #vanlife

Intresset för husbilar ökar stadigt. I år har trafiken för kategorin husbilar och husvagnar ökat med cirka 60 % här på Blocket jämfört med föregående år. En drivande faktor är den nya generation svenska husbilsägare; följarna av #vanlife på Instagram. Unga äventyrare som väljer begagnade husbilar för att enkelt kunna ta sig till den grymmaste skidåkningen, bästa traillöpningen och de högsta surfvågorna – eller söker det inre äventyret i skogen och den mer orörda naturen.

Coronasäkert vagabondliv

Som ni alla vet har pandemin begränsat resor, men intresset för att ge sig ut och uppleva naturen har ökat. För den som vill undvika flygresor, inte vill begränsas av tågbolagens tillgängliga sträckor och inte vill boka biljetter hit och dit är husbilen ett sätt att leva ett mer corona-säkert vagabondliv.
Friheten med en husbil går inte att få någon annanstans”, säger Felicia Edén, en 21-årig tjej från Skåne som precis har kommit hem från Verbier med sin husbil. Felicia köpte sin van på Blocket förra året, en Hymer – och gav sig iväg kort efter att hon installerat vatten, inrett och (viktigast av allt) fått upp mysfaktorn med ljusslingor.


Över hälften av Blockets husbilar säljs på en vecka

På Blocket märks det förnyade intresset för husbilar. Sommaren 2020 såldes husbilar i rekordfart, och intresset verkar verkligen inte avta i år. Långt över hälften av husbilarna som låg ute i april såldes inom en vecka. Så det är också ett bra läge för de som haft husbil länge att sälja den till en ny generation campare!

Har du en husbil stående?

Vanlife: ett enkelt liv i frihet

Även om världssituationen begränsade Felicia något – hon hade gärna rest runt mer, sett fler orter och satsat på kvaltävlingar till Freeride World Tour – underlättade husbilen livet som säsongare: ”Man kör bara dit det snöat mest. Man är fri, har med sig allt man behöver och med lite flyt kan man hitta billiga parkeringar eller campingplatser. Jag har fått mersmak för det här livet!


Allt är inte enklare på vintern

Så när skidsäsongen i Verbier nådde sitt slut drog Felicia till Skåne för att börja jaga kitesurf-vinden. “Konstigt nog upplever jag det lättare att leva skidlivet i husbil. Nu är det sand överallt”, hälsar Felicia. You win some, you lose some! Blir inte du också lite vanlife-sugen?

Dags för vanlife

Mest sökta husbilarna

Här är husbilarna och termerna som flest sökt på.
1 Plåtis2 Kabe3 Hobby4 Rimor
5 Adria6 Hymer7 Dethleffs8 Camper
9 Carthago10 Burstner11 Husbuss12 Concorde
Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer