Högsäsong för vandringsutrustning
Blocket vandringsutrustning

Högsäsong för vandringsutrustning

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder, brukar det (lite störigt) heta. Men vem har sagt att kvalitet är synonymt med nytt? Svenska Turistföreningen (STF) uppmanar nybörjare att överväga begagnat inför sommarens fjällturer. Som nybörjare i fjällen finns det mycket att tänka på. Här listas vi de viktigaste nybörjartipsen och de populäraste sökningarna på Blocket inom denna kategori.

Låt inte prislappen för vandringsutrustning avskräcka: handla begagnat

En enklare fjälltur i etapper mellan STF:s fjällstugor är en utomhusaktivitet som passar de flesta – men prislappen för vandringsutrustning kan avskräcka onödigt många! Ett nytt tält som klarar fjällens vindar och regnskurar kostar i många fall över 10 000 kronor, samtidigt kan ett begagnat tält på Blocket kosta en tredjedel. Medianpriset för ett begagnat tält på Blocket hittills 2021 är cirka 2 800 kronor. När fjällsäsongen nu närmar sig skapas bra lägen för både säljare och köpare!

Populäraste sökningarna efter vandringsutrustning i vår friluftskategori, 2021:

Har du vandringsutrustning över?

Lägg mest krut på skor och kläder när det gäller vandringsutrustning

Det är teknologi och funktionalitet som kostar. Har man vandringsprylar hemma som inte kommer till användning är det en god tid att sälja det vidare nu när efterfrågan är stor. Jenny Engström på STF säger att “ovana vandrare bör lägga mest krut på ett par bekväma vandringsskor och friluftskläder som andas och kan varieras enligt “lager på lager”-principen.”

Ökade priser för vandringsutrustning

Vår statistik för 2021 stärker bilden av ett ökat friluftsintresse bland svenska folket. De vanligaste artiklarna inom vandringsutrustning för en fjälltur har ökat i pris i samtliga kategorier! Men har fortfarande en bra bit kvar till priserna för ny utrustning i butik. Så här har medianpriserna utvecklat sig:
  • Tält är upp 12 % mot föregående år, och är nu cirka 2 800 kronor.
  • Vandringsryggsäckar har ökat med 40 procent och medianpriset är nu 700 kronor.
  • Sovsäckar har ökat med 26 procent, till 630 kronor.
  • För ett par vandringskängor är medianpriset 1 000 kronor, en ökning på 29 procent mot samma period 2020.

Vårt utbud av friluftsutrustning

Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer