Smultronställen

Smultronställen i Sverige

Vårt avlånga land bjuder på många fantastiska platser. Här tipsar vi på Blocket om några av våra smultronställen värda att besöka.


Nostalgibyn, Hosta, Fellingsbro Ett fantastiskt ställe att gotta sig i 50-talets underbara era. Titta och köp vintage inredning, prylar och mode. Köp en räkmacka och kaffe och slå er ner mitt i byn.


Gelato Scarfo, Ålstensgatan 12, Bromma Bäst glass i Stockholm! Köp favoritsmakerna och ta en promenad i områdena och kika på villor och trädgårdar.


Sörmlandsleden Packa ryggsäcken med mat och ta cykeln ut på Sörmlandsleden. Ta sikte på en grillplats, laga och ät mat och kombinera med ett bad. Går lika bra att vandra med samma mål.


Skinnarviksberget Här hittar du den bästa utsikten över Stockholm. Ta med en picknick och bara njut. Försök pricka in solnedgången!


Tornberget, Tungelsta På Stockholms läns högsta punkt, 111 meter över havet, reser sig det 10 meter höga tornet du kan klättra upp i. Ta buss eller bil till Paradiset och ta en promenad i naturen på 3 km för att nå tornet.


Tre sjöars väg Ett underbart stråk mellan Nora och Fanthyttan på 3 mil som passerar tre sjöar. Här hittar du flera olika museum, magisk glass i Nora, badplatser och loppisar. Ta bilen, cykeln, motorcykeln eller fötterna och ta er en tur.


Gömmaren, Huddinge Gömmaren är en en sjö med väldigt klart vatten som ligger mitt i Gömmarens naturreservat. Här kan du bada och fiska men också vandra runt sjön i underbar natur. Det finns också gott om elljus-spår om man gillar det.


Sandgrund, Karlstad Här få du uppleva hela Lars Lerins register av konst och sinnesstämning. Satsa på kulturpaketet och stanna en natt på hotell med besök på Wermland Opera, Sandgrund med supé och frukostbuffé!


Konditori Lyran Anno 1867! Ett café med eget bageri i en 150-årig historisk villa vid Mälaren som bjuder på en fantastisk utsikt. Passa på att ta en promenad längs med vattnet också.