Hemester i naturen!

Ut på tur aldrig sur

Vad behöver jag för utrustning och var kan jag gå?

Vi kan börja med att bjussa på tips på alla vandringsleder i Sverige. Svenska turisföreningen har en diger lista med massor av information, så gå gärna till deras sida.

Vad behöver jag för utrustning?

1 - Skor kan vara den enskilt viktigaste saken inför en vandring. För lättare dagsturer på leder räcker det med en lågsko, ska du vandra i mer terräng kan en med högre skaft vara bättre. Det här är en sak du bör "gå in" innan det är dags, vem vill ha skavsår liksom?! Du hittar vandringsskor till bra priser på Blocket!

2 - Klädd för att klara olika väder är också viktigt för att slippa frysa, svettas för mycket eller vara obekväm. Hitta funktionella kläder som andas och som kan "byggas om" om det blir för varmt. Du hittar en del kläder begagnat på Blocket.

3 - Hur ska du ta med dig allt? Är du på gång att ta en längre tur med övernattning? Ja då är det dags att köpa en bra ryggsäck. En ryggsäck kan skilja sig väldigt mycket från en ryggsäck. Det finns ryggsäckar anpassade för den manliga respektive den kvinnliga kroppen, antal liter, olika fack och plats för tält, sovsäck och liggunderlag. Det är viktigt att ryggsäcken sitter bra för att du ska orka inte dra på dig smärtor i rygg och nacke.

4 - Man kan ju bli lite hungrig också. Är du ute på en vandring som varar några dagar kan det vara lämpligt att ta med ett campingkök och frystorkad mat. Här hittar du campingkök på Blocket.

5 - Det nödvändiga! Vattenflaskor, första-hjälpen kit, näsdukar och solkräm.