Niklas nya bana
Blocket-Borjan Pa Nagot Stort-Niklas

Hjälp Niklas landa drömjobbet!

Att byta jobb är ett stort steg för de flesta. Men att helt byta karriär – under en pandemi, efter femtio fyllda – skulle nog hålla många vakna om nätterna. Inte Niklas! Nu tar han över Blockets förstasida för att få hjälp med att byta bana.
Efter nästan 15 år som fordonssäljare kände Niklas, farsa till fyra och nybliven morfar: ”Jag är inte där jag vill vara”. Han bestämde sig för att – helt och hållet – byta karriär. Sökte en yrkesutbildning, kom in. Nu har han suttit nästan två år i skolbänken, för första gången sedan 1996, och tar examen i sommar. Då är han färdig internationell logistiker/speditör med inriktning digitalisering. "Att byta bana har varit en nytändning för mig som skapar en enorm drivkraft som yngre nog har svårt att matcha – de kan lockas av annat, men jag vet precis vad jag vill", säger Niklas.
Valet fick bra stöd av familjen och vännerna. Men det fanns också tvivlare. Såhär kunde de låta: ”Du är alldeles för gammal för skolbänken. Ska du verkligen sätta allt på spel? Du har ju jobb?” Sådant biter dock inte på Niklas – det framgår när vi snackar med honom. Skeptikerna triggade honom bara ännu mer: ”Jag började egentligen aldrig tvivla, det blev en ny drivkraft – jag ska allt visa dem”.
Och nu är han på god väg. Niklas är både hoppfull och taggad: ”Jag är inte mindre hungrig för att jag är 50. Jag kommer inte sätta mig i en kontorsstol och bara snurra. Jag vill åstadkomma något”. Vi tror honom. Och vill verkligen hjälpa honom att få till en början på något stort. Till alla andra därute som funderar på att byta bana vill Niklas bara säga: ”VÅGA!”

Hjälp Niklas få till något stort!

Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer