Dinosauriernas nya hem
lp-header nytt-hem-2

Minns ni Oskar och hans jättedinosaurier? Nu har de fått en ny början på något stort på Sagostigen! Dit de väckte stor uppmärksamhet redan på vägen – folk fotograferade, tutade och pekade. Alla tidningar i hela Sörmland hörde av sig. Hästarna tyckte T-rexen var otäck i början, men verkar ha vant sig.

Jätteödlorna kom till Malmköping med två leveranser. T-rexen var väldigt stor och fick åka själv. Hen hade fått en fin ställning att stå på. Allt gick tryggt och smidigt. Själva affären gick snabbt, allt var färdigt redan dagen efter. Oskar hade tufft att välja köpare bara. ”Jag tror han valde oss eftersom dinosaurierna kommer få upplevas, många barn kommer bli jätteglada”, säger Sagostigens VD Itte. Men kommer dinosaurierna trivas i sitt nya hem – eller få hemlängtan till Götene?
”De kommer trivas bra tror jag. Jag hoppas bara inte fåren blir rädda för dem. Hästarna tyckte först T-rexen var lite otäck, men det har gått bra. Nu står de jämte Törnrosa-slottet, nära prinsar och prinsessor”, säger Itte, hemkunskapslärare och VD för Sagostigen – som drivs tillsammans av tre generationer.

Shoppa hållbart på Blocket

Itte kommer ihåg dinosaurierna från 70-talet och sin uppväxt i Skåne – där hon såg dem på Dinoland. På Sagostigen har de blivit en ny attraktion lagom till öppnandet för säsongen. Reaktionerna har bara varit positiva – ”besökarna tycker dom är jättetuffa”. Uppmärksamheten började redan med transporten – som väckte nyfikenhet och stort intresse. Många längst vägen fotograferade, tutade och pekade. Ekipaget fick stanna i Arboga för att uppståndelsen blev så stor. ”Alla tidningar i hela Sörmland hörde av sig.”
Vi får intrycket att dinosaurierna kommer bli både väl omhändertagna och få mycket uppmärksamhet i sitt nya hem som verkar vara vara ett riktigt bra ställe: ”Vår filosofi här på Sagostigen är att det är viktigt att lära sig att vårda naturen. Jag är glad att det blivit inne att vara ute! Vi har inte bara allemansrätt, vi har allemansskyldighet också.” Det låter som en början på något stort tycker vi på Blocket! Och önskar dinosaurierna, Oskar (tidigare husse) och Itte – samt hela gänget på Sagostigen – lycka till i framtiden.
Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer