Bygg växthus av gamla fönster
växthus

Bygg växthus av gamla fönster

Har du lite tid över under hemestern och vill bli självförsörjande (nåja) på vackra blommor och goda grönsaker? Här kommer 5 tips på hur du kan bygga ett växthus med gamla fönster!

1 - Visste du att gamla fönster är utmärkta att bygga växthus av? Du hittar en hel del byggmaterial i form av fönster här på Blocket. Skapa ditt eget hållbara hemmabygge!
2 - Ta i på höjden! Se till att ta höjd för växter som vill klättra uppåt, som till exempel vinrankor. Kom ihåg att växter växer! Om dina växter trivs så är det ju synd om det blir trångt och svårt för dem att växa och frodas.
3 - Bygg inte för litet! Att ha tillräckligt utrymme för att kunna sitta i växthuset skänker frid och är som att kliva in i en oas av lugn. Se till att ha plats för ett par mindre stolar och ett bord i alla fall.
4 - Ventilation är viktigt! Både för växter och för människor. Se till så du kan öppna något i taket. När du väl har byggt ditt växthus kan du också passa på att lämna dörrarna öppna så ofta du kan.
5 - Blanda råa material. Till exempel kan du använda betongbänkar för avställning, armeringsjärn för växter att klättra på och begagnade krukor av alla dess slag.

Blev du inspirerad?

Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer